Naar hoofdinhoud Naar footer
Hanneke%20van%20Nistelrooij

Hanneke van Nistelrooij

Beleidsadviseur

Waarom ben je ambassadeur in de gehandicaptensector? 

Deze mooie sector krijgt vaak minder aandacht. Bij de media, het onderwijs én de politiek. Dit terwijl het juist een heel bijzondere en leuke sector is. Ongezien is onbemind. Dit is oneerlijk en onterecht. Dit wil ik veranderen. Anders zijn is niet ongelijkwaardig. Iedereen verdient aandacht en support 

Wat is jouw mooiste ervaring met een cliënt?

Een cliënt die binnen mijn woongroep woonde had een lage kwaliteit van leven. Hij was vaak onrustig, had geen regie en alles overkwam hem. Door de juiste professionals te betrekken en alle begeleiders de handvatten te geven die ze nodig hadden (inclusief mijzelf) is deze situatie compleet veranderd. De client weet wat er komen gaat, heeft hierdoor regie en zijn kwaliteit van leven is enorm verbeterd. Het is fantastisch om zoiets voor iemand te kunnen betekenen.  

Wat zou je doen met 10 miljoen voor de gehandicaptensector?

Ik zou een landelijke campagne opzetten waarin zorgorganisaties de krachten bundelen en zo samen aandacht vragen voor de behoefte aan vrijwilligers binnen de gehandicaptenzorg. De vrijwilligers hebben een vitale rol in de toekomstbestendigheid van de zorg. Zij geven invulling aan de vrijetijdsbesteding van de client. De mogelijkheden hierin zijn ontelbaar.  

Welke kennis moet volgens jou meer gedeeld worden in de sector?

De krachten moeten meer gebundeld worden. Zorgorganisaties zijn geen concurrenten van elkaar maar juist samenwerkingspartners in het bieden van optimale zorg voor de mens met een beperking. Denk aan het delen van inhoudelijk kennis en expertise, maar ook het maken van beleid, het delen van wachtlijsten, het uitwisselen van medewerkers etc.  

Wat is je levensmotto of favoriete quote? 

Iedereen is uniek, anders maar altijd gelijkwaardig.