Naar hoofdinhoud Naar footer

Lisette Averdijk

Persoonlijk begeleider trainingshuis

Organisatie: Aveleijn

Thema's: Veiligheid, werkklimaat, gehoord en gezien worden

Waarom ben je ambassadeur in de gehandicaptensector? 

Vanuit mijn eigen ervaring weet ik hoe kwetsbaar je kunt zijn als begeleider. Ik wil graag een veilig werkklimaat voor begeleiders, doordat ze zich gehoord en gezien voelen. Als ambassadeur wil ik me hier graag voor inzetten.

Wat is jouw mooiste ervaring met een cliënt?

Ik heb een vrouw begeleid met borderline, licht verstandelijke beperking en verslaafd. Ze woonde op straat en kwam met 2 boodschappentassen bij haar intakegesprek. Ik heb veel moeten investeren, maar uiteindelijk voelde zij zich veilig in haar eigen huis. Ze mag zijn wie ze is, met haar beperkingen, problemen maar ook vooral al haar kwaliteiten! Om iemand, die zoveel heeft meegemaakt zo te zien groeien. Dat is iets waar ik heel trots op ben. 

Wat zou je doen met 10 miljoen voor de gehandicaptensector? 

De cliënten die het echt nodig hebben, nog een tweede, derde, of misschien wel tiende kans geven. Iedereen heeft het recht op goede hulp en begeleiding! En vooral een thuis waar ze zich veilig kunnen voelen.

Welke kennis moet volgens jou meer gedeeld worden in de sector?

Hoe zorg je voor een veilig werkklimaat, wat is hier voor nodig. Hoe zorg je ervoor dat iedereen naar elkaar omkijkt en er voor elkaar is.

Wat is je levensmotto of favoriete quote?

Eerst de mens dan de regel.