Toon zoekbalkToon menu

Zorgtechnologie

Whitepaper Zorgdomotica in de nachtzorg

De nieuwe generaties domotica hebben het in zich om de werkdruk van nachtzorgmedewerkers te reduceren en om de privacy en veiligheid van bewoners te vergroten. Met deze white paper willen we zorgaanbieders inzicht geven in de mogelijkheden die zorgdomotica biedt voor de nachtzorg.

Zorgorganisaties passen technologie al tientallen jaren toe om de nachtzorg te ondersteunen. De afgelopen jaren is ‘intelligentie’ toegevoegd aan de systemen, waarmee je meldingen en alarmen kunt interpreteren en filteren.

Vilans deed het afgelopen anderhalf jaar onderzoek naar wat implementatie van deze nieuwe systemen voor intramurale toezichthoudende domotica voor effecten hebben op draagvlak, doelmatigheid en kwaliteit van zorg.

Werkdruk nachtzorg verminderen

Uit het onderzoek blijkt dat de nieuwe generatie domotica de potentie heeft om de werkdruk van nachtzorgmedewerkers te verminderen en om de privacy en veiligheid van bewoners te vergroten. Wilt u meer weten over de mogelijkheden én de onmogelijkheden die zorgdomotica biedt voor de nachtzorg?

Download de whitepaper die naar aanleiding van dit onderzoek is gepubliceerd. In de whitepaper staan ook een aantal tips voor een succesvolle implementatie van nieuwe zorgdomotica.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.