Naar hoofdinhoud Naar footer

Rick Brink onverwachts overleden

Gepubliceerd op: 16-05-2024

Rick Brink werd bekend als minister van gehandicaptenzaken, een functie waarin hij zich inzette voor mensen met een beperking, inclusiviteit en de inzet van ervaringsdeskundigheid. Hij is op 11 mei onverwacht overleden op 38-jarige leeftijd.

Rick Brink zette zich in voor toegankelijke speelplaatsen, samen met onder meer het fonds Het Gehandicapte Kind en de Speeltuinbende. Ook zette hij zich in voor meer inclusie in het onderwijs. Hij pleitte voor de inzet van ervaringsdeskundigheid en benadrukte het belang hiervan ook op het Kennisplein Gehandicaptensector. Bekijk hier het interview met Rick Brink in een videoreeks

Als fractievoorzitter voor het CDA in Hardenberg was Rick op de dag van zijn overlijden aanwezig bij de opening van een nieuw camerasysteem. Hiermee kunnen mensen met een beperking vanaf de grond kunnen zien hoe een molen in Hardenberg werkt.

De uitvaart van Rick is op zaterdag 18 mei in besloten kring. Het team achter het Kennisplein Gehandicaptensector is geschrokken door dit onverwachte nieuws. Hij is voor de inclusie van mensen met een beperking van grote waarde geweest en vanuit het Kennisplein bedanken wij hem daarvoor. Wij wensen iedereen in zijn omgeving sterkte toe. 

Laatst bijgewerkt op: 16-05-2024

Deel deze pagina via: