Naar hoofdinhoud Naar footer

Toegankelijke politiek voor mensen met een beperking

Gepubliceerd op: 21-05-2024

Ben je geïnteresseerd in politiek, heb je een beperking en heb je zin in een nieuwe uitdaging? Meld je dan aan voor het project 'Actief in de politiek'. Met een training en een aantal bijeenkomsten leert Zorgbelang Inclusief je alles over politiek. Daarna stel je jouw persoonlijke plan op en krijg je coaching en begeleiding.

Mensen met een beperking nemen naar verhouding weinig deel aan politieke activiteiten. Hiermee bedoelen we politiek in brede zin: lid van de gemeenteraad, deelnemen aan een burgerinitiatief, klankbordgroep of adviesraad, flyeren bij verkiezingen, lidmaatschap van een politieke partij.

Actief in de politiek

Het doel van het project is dat de deelnemers meer inzicht krijgen in de democratie en politiek en besluiten of en wat zij daaraan eventueel willen bijdragen. Bijvoorbeeld als actief lid van een politieke partij, lid van een steunfractie of van een klankbordgroep. Of wellicht zelfs als kandidaat-gemeenteraadslid voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2026. 

Een resultaat kan ook zijn dat de deelnemers meer bewust gaan stemmen tijdens de verkiezingen en meer belangstelling krijgen voor de democratie op zich. Het gaat erom dat de politieke kennis van de deelnemers groter wordt en dat zij als bewuste burger beter op de hoogte zijn en zich in meer of mindere mate bewust gaan inzetten.

Wat houdt het project in?

Tijdens dit project traint, begeleidt en coacht Zorgbelang Inclusief je bij het actief worden in de politiek. Het project loopt van september 2024 tot mei 2025.

Lees meer over het project 'Actief in de politiek' op de website van Zorgbelang Inclusief.

Meer informatie

Heb je zelf belangstelling of ken je iemand die interesse kan hebben om deel te nemen? Neem dan contact op met henkbeltman@zorgbelanginclusief.nl. Ook als je vragen hebt of meer informatie wilt. 

Bron

Zorgbelang Inclusief

Deel deze pagina via: