Naar hoofdinhoud Naar footer

Aandacht voor LHBTI-gevoelens in de gehandicaptenzorg

Gepubliceerd op: 23-03-2022

Laatst bijgewerkt op: 27-06-2023

Zowel mannen als vrouwen in Nederland geven aan zich wel eens aangetrokken te voelen tot hetzelfde geslacht. Juist voor mensen met een beperking is het lastig om ervoor uit te komen of erachter te komen dat ze tot de groep LHBTI behoren. Freek Felet schreef een blog over zijn ervaring op de website van VGN.

Freek: ‘Ik heb een lichamelijke beperking, ik ben spastisch. Ik maak grotendeels gebruik van een rolstoel, praat iets moeizamer en heb moeite met de fijne motoriek. Op mijn twaalfde kwam ik erachter dat ik op jongens viel. Via mijn zorgorganisatie kwam ik pas op latere leeftijd in aanraking met Zonder Stempel, een initiatief van COC Nederland voor LHBTI'ers met een beperking. Inmiddels ben ik al acht jaar zielsgelukkig met mijn partner.’

Over Zonder Stempel

Zonder Stempel is een samenwerking tussen COC Nederland, LFB en Vilans. Zij komen op voor de belangen van mensen met een beperking die LHBTI-gevoelens hebben. LHBTI is de afkorting voor Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel, Transgender en Intersekse. Zonder Stempel zorgt er onder andere voor dat zorgprofessionals aandacht hebben voor deze gevoelens bij cliënten. Dit doen ze met trainingen en de Instrumentenbox Zonder Stempel.

Deel deze pagina via: