Naar hoofdinhoud Naar footer

Aandacht voor mensen met (L)VB en LHBTI-gevoelens

Gepubliceerd op: 29-07-2022

Soms hebben mensen met een (licht) verstandelijke beperking het gevoel dat ze alleen zijn met hun LHBTI-gevoelens. Het is belangrijk dat ze weten dat ze niet de enige zijn. En dat ze trots mogen zijn op wie ze zijn.

YouTube video thumbnail
YouTube video thumbnail
YouTube video thumbnail

Mensen met een (licht) verstandelijke beperking zoeken vaak naar hoe ze mee kunnen doen in de maatschappij. Wanneer ze daarnaast gevoelens hebben die bij LHBTI horen, dan kan dat moeilijk voor ze zijn.

Het is belangrijk om over LHBTI te praten

Het onderwerp wordt niet altijd besproken. Dat kan ze het gevoel geven dat ze de enige zijn. En dat ze misschien niet geaccepteerd worden in wat ze voelen. Het is belangrijk en fijn als ze erover kunnen praten met familie, begeleiders en op hun werk. Dat geeft ze een veilig gevoel en dat ze zichzelf mogen zijn.

Trots komt van binnenuit

De boot Onbeperkt Trots geeft ze tijdens de Canal Pride de aandacht die ze verdienen. Het is een samenwerking tussen project Zonder Stempel en Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). Een plek waar zij zichzelf en trots kunnen zijn. Op de boot laten zij zien dat hun trots van binnenuit komt. Wat hun beperking of gender ook is. 

Tim interviewt ambassadeurs Zonder Stempel

Tijdens de Pride maand in juni kon je ook een paar mooie interviews zien van Tim met ambassadeurs van Zonder Stempel. Ga naar deze pagina om ze te bekijken: Juni staat in het teken van de pride maand.

Tim gaat in gesprek met Nevin

Van de interviews zijn video's gemaakt, bekijk deze hierboven.
Tim interviewt Nevin. Nevin is transgender en identificeert zichzelf als man. Hij vertelt Tim hoe dat is. En wat het met hem deed toen hij erachter kwam dat hij niet de enige is. 

'Doe normaal, dan doe je al gek genoeg' 

In de volgende video gaat Tim in gesprek met Dirk, die zich identificeert als homoseksuele man. 'Doe normaal, dan doe je al gek genoeg', geeft Dirk ons mee. Hij vindt het belangrijk om jezelf te zijn.

Tim en Freek

In de derde video gaat Tim in gesprek met Freek, die zich identificeert als homoseksuele man. ‘Praat erover’, geeft Freek ons mee. ‘Want misschien is er wel een leuke ontmoetingsgroep waar je je bij kunt aansluiten!’

Lees meer:

Deel deze pagina via: