Naar hoofdinhoud Naar footer

Regenboog festival 2023 Koraal Parkstad: Kunnen zijn wie je bent

Kunnen zijn wie je bent. Andere mensen ondersteunen in hoe zij hun leven willen leven. Naast elkaar staan in plaats van tegenover elkaar. Al deze dingen én meer vierde Koraal Parkstad samen met cliënten, verwanten, medewerkers en iedereen die geïnteresseerd is, tijdens het Regenboog Festival.

Afgelopen zaterdag, 24 juni vond voor de tweede keer met succes het Regenboogfestival plaats. Een idee dat bedacht is door een bewoner: ‘iedereen kan samenkomen en kan vieren dat we anders mogen zijn. Iedereen mag gelukkig zijn op zijn eigen manier’. De voorbereidingen en uitvoering van het Regenboogfestival doet Koraal Parkstad samen met haar bewoners.

De dag startte met een heuse Regenboog Optocht langs alle woningen, onder begeleiding van de muzikale klanken van Sambaband Amistura. De feesttent was prachtig versierd en er was een afwisselend en kleurrijk programma. Bezoekers hebben kunnen genieten van schitterende kostuums, muziek en dans, glitters, bellenblaas en natuurlijk regenbogen. Er waren diverse optredens van Drag Queens, een Burlesque dansgroep en de Sambaband. De DJ’s van Koraal media hebben het programma muzikaal aan elkaar geweven en hebben de ‘Roze lijst’ gepresenteerd. Ook was het COC Nederland aanwezig, was er een selfiezuil, een springkussen, een stand met merchandise en konden bezoekers zich laten schminken met kleur en glitters.

We hebben iedereen mogen verwelkomen: cliënten, hun netwerk, medewerkers die vaak samen met hun sociale kring een bezoek brachten, maar ook veel inwoners uit de regio en overige plaatsen uit Zuid Limburg. Mede dankzij subsidie van de Gemeente Landgraaf en een donatie van stichting Vrienden van Op de Bies werd het Regenboog Festival gerealiseerd.

Het was een zonovergoten dag vol dansjes en een grote lach op het gezicht bij vele mensen.

Deel deze pagina via: