Toon zoekbalkToon menu

Ouder wordende cliënten

Signaleringsladder dementie

De signaleringsladder is een poster die als doel heeft om medewerkers bewust te maken van het herkennen van de signalen van dementie bij cliënten. 

Casus

Anouk ziet er de laatste tijd zo moe uit en ze heeft minder zin om naar de dagbesteding te gaan. Ik maak me zorgen... Wat zou er aan de hand zijn? Zal ik mijn collega eens vragen of hij dit ook zo ziet? Even samen de signaleringsladder erbij pakken.

Aan de slag

De signaleringsladder geeft verschillende stappen weer in het herkennen van dementie bij mensen met een verstandelijke beperking. Deze stappen helpen medewerkers zodat zij weten wat zij kunnen doen als zij een ‘niet-pluis-gevoel’ opmerken. Je kunt de signaleringsladder uitprinten en ophangen als poster. In de flyer vind je per stap een toelichting.
 
Esther van der Wielen van Philadelphia vertelt meer over de signaleringsladder in deze video:

https://youtu.be/5P5JK4Rj7WA

Download de signaleringsladder en ga direct aan de slag!  


Onderbouwing


Lees hier meer achtergrondinformatie over deze tool

De signaleringsladder is gebaseerd op practice-based kennis (kennis op basis van praktijkervaringen).

 

Klik hier voor de flyer voor de ladder of klik op de afbeelding: 

 

Binnen de proeftuinen van Herken jij dementie heeft Philadelphia de signaleringsladder gemaakt voor medewerkers en verwanten. Dit product is gemaakt door Philadelphia met een werkgroep. Op basis van feedback van de andere organisaties uit de proeftuinen en de visieraad Ouderen is de signaleringsladder aangepast.

  

 

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.