Toon zoekbalkToon menu

Ouder wordende cliënten

Resultaten project (H)erken jij dementie

Wil je signalen van (mogelijke) dementie bij mensen met een verstandelijke beperking vaststellen? De hulpmiddelen die zijn ontwikkeld binnen de campagne '(H)erken jij dementie?' bieden houvast. Op deze pagina vind je zowel hulpmiddelen voor het in kaart brengen van signalen van dementie, ervaringsverhalen en campagnemiddelen om bewustzijn te creëren over dementie bij mensen met een beperking. 

Tips

  • De rol van verpleegkundige moet helder zijn, want zij kunnen veel betekenen in de zorg.
  • Zorg ervoor dat het gespreksonderwerp in beeld blijft binnen de organisatie. Bijvoorbeeld via een ‘kerngroep ouderen’ die blijft kijken wat er nodig is.
  • Zoek ook andere zorgorganisaties op om van elkaar te leren.

 

Veelgestelde vragen over dementie en mensen met een beperking


Hoe ga je in gesprek over ouder wordende mensen met een beperking en dementie?  informatie mag gedeeld worden en met wie?

In gesprek over ouder worden, dementie en mensen met een verstandelijke beperking. Met behulp van de dementietafels kun je in gesprek over ouder worden, dementie en mensen met een verstandelijke beperking.


Wil je bewustzijn creeëren in jouw organisatie over dementie? weet jij over dementie van mensen met een verstandelijke beperking?

Maak dan gebruik van de communicatiemiddelen van de campagne (H)erken jij dementie


Hoe zorg je voor een waardevolle ontmoeting tussen cliënt en begeleider en dan vooral hoe ga je in gesprek over dementie? 

Lees het verhaal van Levi over zijn contact met Ton. 


Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.