Toon zoekbalkToon menu

Eigen regie

EmotieApp GetGrip

De EmotieApp GetGrip is speciaal ontwikkeld om begeleiding of behandeling rondom emotieregulatie krachtiger en effectiever vorm te geven. GetGrip is beschikbaar op alle momenten van de dag en voor iedereen die met een app kan werken. GetGrip biedt ook buiten reguliere contactmomenten houvast en leermogelijkheden. Hierdoor kunnen cliënten of leerlingen naast behandel- of begeleidingsmomenten eigen emoties op een methodische wijze gaan herkennen, erkennen, uiten en reguleren.

emotie-app-getgrip-begeleiding-emoties-herkennen-erkennen-uiten-technolgoe

Door: Sabine Devogel en David Gatsonides

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Get-Grip?

Mijn collega's Ilse van Assen en Marion Jongerius, beide Psychomotore Therapeuten hebben de EmotieApp GetGrip bedacht en ontwikkeld. Als directe collega heb ik meegewerkt aan het onderzoek. Wij als collega vak therapeuten kregen de kans om tijdens hun onderzoek al te werken met de EmotieApp tijdens behandelingen.

Op welke manier voegt dit wat toe aan kwaliteit van leven?

GetGrip is een app gekoppeld aan een persoonlijk gezondheidsomgeving (PGO). Zo ontstaat voor de cliënt, leerling en professional de unieke kans om buiten de reguliere face-to-face contacten verbinding te houden en samen te werken. GetGrip heeft ook de mogelijkheid om het sociale netwerk bij het proces te betrekken (ouders, familie, vrienden). Grip krijgen op je emoties doe je niet alleen, samen sta je sterker.
GetGrip is een hedendaagse tool die opgebouwd is in levels en aangepast kan worden aan eigen wensen. Men kan bijvoorbeeld zelf kiezen welke levels aan- en uitgezet worden, welke contactpersonen toegevoegd worden, welke foto’s en afbeeldingen in de app geüpload worden en welke stem het beste bij hen past. Kortom, werken met GetGrip is werken op maat. Mede hierdoor is GetGrip geschikt voor verschillende doelgroepen, te weten: Kinder- en Jeugdpsychiatrie, Jeugdhulpverlening, Asielzoekers en Vluchtelingen, Niet Aangeboren Hersenletsel, beginnende dementie of bij begeleiding- of coaching gesprekken op scholen of binnen zelfstandige praktijken.

Waar werd je het meest door geraakt?

Eerst wordt de app voornamelijk nog gebruikt in de therapiezaal. Later gaat de cliënt er ook daadwerkelijk mee oefeningen in de praktijk. Tijdens de wekelijkse bijeenkomsten worden de verschillende emoties uitgelezen. Het is mooi om te zien hoe de cliënt de verschillende emoties ervaart en hoe hij zelf tot een oplossing is gekomen.        

Wat was er nodig om dit in te gaan zetten?

Dit is bereikt door wekelijkse therapieafspraken en een goede samenwerking met het hele systeem.  

We leren het meest van alles dat er mis gaat, wat ging hier mis?

Het kost tijd en moeite om iedereen zover te krijgen dat er met de app wordt gewerkt. Ik heb ervan geleerd dat het tijd en moeite kost en dat je geduld moet hebben voor nieuwe dingen. 

Welk advies geef je aan anderen?

Ervaringen delen en investeren in het gebruik ervan.    

 

Titel

Get Grip

Aangeschaft door:

De organisatie heeft het aangeschaft

Kosten

745 euro excl BTW, voor dit bedrag krijg je een gehele dag training op een nader te bepalen locatie, inclusief lunch en een jaarlicentie.

Kosten vs Nut

Geld waard * * * * X is het geld absoluut waard

Ontwikkelaar

Ilse van Assen en Marion Jongerius van Emoelens

Hoe kun je samenwerken?

De client kan in de applicatie. Ouders, begeleiders en/of behandelaren kunnen via een link meekijken naar het emotie overzicht. Dit is mogelijk via het account van de client maar ook via een eigen account.

Domeinen kwaliteit van leven

Wonen, Werk of dagbesteding, Vrije tijd, Mensen die je kent, Gevoel       

Op welk apparaat gebruik je het?

Tablet, Smartphone

Waar kan ik het vinden? (links)

www.emotieappgetgrip.nl en via Play Store (Android) of  App Store (iOS) 'Emotieapp GetGrip'

Privacy en veiligheid

Alle informatie komt binnen in een beveiligde omgeving namelijk Quli.

Gemakkelijk te gebruiken

Direct gebruiken * * * X * uitgebreide uitleg nodig

Gewoon waar mogelijk, speciaal als het moet

Gewoon * * X * * speciaal

Contact

David Gatsonides, psychomotorisch therapeut

d.gatsonides@zuidwester.org

Sabine Devogel

s.devogel@zuidwester.org

 

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.