Toon zoekbalkToon menu

Ernstige meervoudige beperking

Spel De Kracht van eenvoud!

De Kracht van Eenvoud! is een serie beweegideeën voor kinderen én volwassenen met een ernstige meervoudige beperking (EMB), ontwikkeld door Astrid Cornelissen en Moniek Romme van zorgorganisatie Cello. Sinds 2015 is de reeks opgenomen als beweegserie in De Klas Beweegt!

kracht-eenvoud-emb-gewoon-bijzonderMet het spel De Kracht van eenvoud! kun je als begeleider kinderen en volwassenen uitdagen om zelf in beweging te komen.

Bewegen en bewogen worden is niet vanzelfsprekend voor kinderen en volwassenen met een ernstige meervoudige beperking. In hun dagelijks leven zijn ze vrijwel altijd afhankelijk van anderen om in beweging te komen. De Kracht van Eenvoud! brengt daar verandering in. 

De Kracht van Eenvoud! bestaat uit verschillende sets met beweegactiviteiten. Elke set heeft een eigen thema en bestaat uit minimaal acht beweegideeën en een bijbehorende handleiding. In elke set vind je verwijzingen naar online voorbeeldvideo’s.

Bekijk de kaartensets


Casus

Max beleeft veel plezier met de plastic zak met warme lucht, hij is veel actiever geworden! Ook de elastieken zijn heel leuk om mee te spelen. De mapjes met kaarten waarop de beweegspellen staan uitgelegd heb ik nu bij de begeleiders op het dagcentrum achtergelaten en ook zij zijn geïnspireerd geraakt: bewegen is een vast onderdeel op de dag geworden! Waar vind ik de voorbeeldvideo’s?​

Thema's

Thema's
  • emotioneel welbevinden
  • lichamelijk welbevinden
  • persoonlijke ontwikkeling
Lees meer over de thema's

Onderbouwing bruikbaarheid spel

Practice based. Kennis op basis van praktijkervaringen.


Beoordeling
In 2012 ontving Cello van de VGN de waarderingsprijs uit voor het beste praktijkproduct. Bron: Platform EMG en De kracht van eenvoud!(2015) Cornelissen A. en m. romme (Cello) Uitgeverij Fysio Educatief, Amsterdam.


Deze tool is onderdeel van
Leidraad EMB in het vizier.
Ga naar de leidraad
Leidraad EMB in het vizier hoort bij onderzoeksprogramma
Gewoon Bijzonder.
Lees meer over Gewoon Bijzonder

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.Reacties

Klaas Koster 10/12/2020

BBL leerling begeleider IZ bij de componisten Hilversum

de video's (google: cello, de klas beweegt, EMB, de kracht van eenvoud)
http://fysioeducatief.nl/dekrachtvaneenvoud/