Toon zoekbalkToon menu

Leefstijl

Sportimpuls “Plezierig samen in beweging!”

Via project “Plezierig samen in beweging!” volgden ouderen acht kennismakingslessen bij een sportclub. De bedoeling was om de deelnemers zo enthousiast te maken dat ze na deze kennismaking lid zouden worden. Die opzet is geslaagd. Veel deelnemers sporten nog steeds met veel plezier.

Sportimpuls

"Plezierig samen in beweging!" was een samenwerking tussen sportaanbieder Witteborg Sport, twee woonzorgcentra voor ouderen: Het Hooge Heem en Vredewold en zorgorganisatie De Zijlen voor mensen met een verstandelijke beperking. Een bijzonder project, omdat het ouderen met en zonder een beperking met elkaar in contact bracht. Het project vond plaats in de gemeenten Grootegast en Leek en bestond uit een interventie: “Beweegpret 55+ aan Zet”.

https://www.youtube.com/watch?v=LYYAyA_E33I

Beweegpret 55+ aan Zet

Interventie Beweegpret 55+ aan Zet leert begeleiders over beweging voor ouderen in de dagelijkse praktijk. En biedt hen ideeën voor creatieve manieren van bewegen.

Masters Trendweken

Tijdens de Trendweken volgden deelnemers een kennismaking van acht lessen bij een sportclub. De uitdaging was om de deelnemers enthousiast te maken zodat ze na de Trendweken lid zouden worden. Zes verschillende Trendweken vormden het aanbod. Veel deelnemers van de verschillende Trendweken sporten nog met veel plezier. Ze doen dit bij reguliere groepen of nieuw opgestarte groepen. Sportimpuls zorgt ervoor dat ze dit kunnen blijven doen.

Over Sportimpuls

Sportimpuls is een subsidieregeling die financieel ondersteunt bij activiteiten om meer mensen te laten sporten en bewegen. Het is waardevol om een sportimpuls aan te vragen, omdat bij toekenning de eerste twee jaar financiële ondersteuning wordt geboden. Dit zorgt ervoor dat er ruimte is om meerdere activiteiten te ontplooien en dat deze ook door kunnen gaan na die 2 jaar.

Meer weten over dit initiatief?

Neem dan contact op met een van de contactpersonen:

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.