Naar hoofdinhoud Naar footer

Coronavirus

Het coronavirus leidde tijdens de pandemie tot veel vragen en uitdagingen in de gehandicaptenzorg.De pandemie had een grote impact. Plots moest er (nog) meer rekening worden gehouden met hygiëne, waren er zorgen en onzekerheden rondom de gezondheid van cliënten en was het door de maatregelen lastiger om je werk goed te kunnen doen.

Gelukkig heeft inmiddels niet iedereen even veel last meer van corona. Bij corona gelden nu dezelfde adviezen als bij bijvoorbeeld griep en verkoudheid.

Adviezen en informatie over het coronavirus

Wil je weten welke adviezen er nu gelden?
Ga naar mijnvraagovercorona.nl.

Algemene informatie over corona vind je op de website van de rijksoverheid.

Gehandicaptenzorg en het coronavirus

Om het coronavirus en de gevolgen ervan voor de gehandicaptensector beter in beeld te krijgen werd het virus  gemonitord door academische werkplaats Sterker op eigen benen. Bekijk de laatste factsheet op de website van Sterker op eigen benen.

Geleerde lessen uit de coronacrisis

Tijdens en na de coronacrisis zijn er veel lessen geleerd en is er kennis opgedaan. Deze lessen en kennis zijn nog steeds waardevol:

Wegwijzer corona voor begeleiders

De Wegwijzer corona gaf begeleiders snel inzicht in de meest gestelde vragen en verwijst naar goede bronnen met antwoorden. Als begeleiders snel een afweging moesten maken, konden ze deze online wegwijzer gebruiken. Een deel van de informatie is nog steeds handig en actueel bij vragen over corona. 

Tips coronavirus

Er zijn geen tips bij dit thema.

Agenda-items coronavirus

Er zijn geen agenda-items gevonden