Toon zoekbalkToon menu

Niet-aangeboren hersenletsel

Verbeter de NAH-zorg, ga aan de slag met PrikkelS!

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kan je zomaar overkomen. Door een verkeersongeval, een hersenbloeding, een val of een klap op je hoofd.

Prikkels bij Niet-Aangeboren HersenletselDe gevolgen zijn op het eerste gezicht soms niet of nauwelijks zichtbaar, wat het voor de omgeving extra moeilijk maakt om er goed mee om te gaan. Ook voor zorgverleners. Daarom heeft Stichting Hersenletsel Ondersteuning Nederland (SHON) Vilans opdracht gegeven samen met mensen met NAH en hun naasten uit te zoeken waar goede zorg aan moet voldoen.

NAH-PrikkelS

Het resultaat? NAH-PrikkelS, een overzicht van kwaliteitscriteria (pdf) die mensen met NAH belangrijk vinden voor goede en cliëntgerichte zorg.

PrikkelS zijn bedoeld om te prikkelen en te motiveren. Door erover na te denken en te praten, door samen met collega’s en cliënten uit te zoeken wat beter kan in de zorg voor mensen met NAH. Er is een speciaal promotiepakket ontwikkeld boordevol tools, tips en criteria dat je hieronder kunt downloaden. Hiermee stimuleer je het gesprek binnen je organisatie. Dus vertel het door!

PrikkelS op de kaart

Vertel je collega’s binnen en buiten je organisatie over PrikkelS. Ga in gesprek met cliënten en hun naasten. Betrek iedereen die met NAH te maken krijgt bij de dialoog. Prikkel mee met PrikkelS! Download onderaan deze pagina het promotiepakket. Hiermee kun je PrikkelS in je eigen organisatie op de kaart zetten. Het pakket bevat een aantal posters, gesprekskaarten, de flyer NAH-PrikkelS en online banners.

Deel jouw ervaringen

Jouw ervaringen zijn belangrijk, ook voor andere cliënten, naasten en organisaties die bij de zorg voor mensen met NAH betrokken zijn. Lees bijvoorbeeld deze blog. Wil je jouw ervaringen met ons delen? Laat ons weten wat de PrikkelS in jouw organisatie teweeg brengen. Wij zorgen voor verspreiding via het Kennisplein Gehandicaptensector, de nieuwsbrief en andere relevante media.

Downloads PrikkelS (pdf)

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.Reacties

ceci 30/11/2020

nee


Yvonne van den Hatert 10/1/2019

Ik kan de PDF's niet downloaden, klopt dat?