Toon zoekbalkToon menu

Hersenletsel een week lang onder de aandacht door Omroep Max en Radio 5 25/03/2015

De week van het hersenletsel komt eraan. Van maandag 13 tot en met vrijdag 17 april behandelt NPO Radio 5 Nostalgia met de shows ‘Wekker-Wakker!’ en ‘de TinekeShow’ allerlei thema’s rondom de hersenen, zoals dementie, een beroerte en niet-aangeboren hersenletsel. Daarnaast zendt Omroep Max op woensdag 15 april de live-uitzending ‘Geef om je Hersenen’ uit. Charles Groenhuijsen en Leontine Borsato presenteren de uitzending.

Week van het hersenletsel

De noodzaak van hersenonderzoek is groot. De cijfers liegen er niet om; één op de vier Nederlanders krijgt ooit in zijn leven een hersenaandoening. Een half miljoen mensen in Nederland weten hoe het is om compleet te veranderen door het opgelopen hersenletsel. Ieder jaar komen daar 160.000 mensen bij. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door een hersenbloeding, dementie, een depressie of hersenletsel dat is opgelopen door een ongeval.

Hersenonderzoek hard nodig

Door nieuwe technieken te ontwikkelen is er de afgelopen 25 jaar veel bereikt. Maar er is ook nog veel te ontdekken. Daarom hoopt de Hersenstichting op meer ondersteuning voor wetenschappelijk onderzoek en daarmee op een doorbraak in het voorkomen en genezen van hersenziekten.

Televisieshow Geef om je Hersenen

Veel bekende én onbekende Nederlanders vragen  in ‘Geef om je Hersenen’ aandacht voor de hersenen. Zo maken Angela Groothuizen, Frénk van der Linden, Hanneke Groenteman, Jan Mulder, Joke Bruijs, Joop Braakhekke en Rob Trip zich hard voor de hersenen en is Bart Chabot verslaggever. Er zijn muzikale optredens van Wibi Soerjadi, Kyteman, 3JS en Van Dik Hout. Je gaat indrukwekkende verhalen horen, bijzondere optredens zien en veel leren over de werking van ons brein.

Geef om je Hersenen
Woensdag 15 april 2015
Vanaf 21.25 uur op NPO 1

Bron: De Hersenstichting (externe link)

Meer lezen over niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

 

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.