
De noodzaak van hersenonderzoek is groot. De cijfers liegen er niet om; één op de vier Nederlanders krijgt ooit in zijn leven een hersenaandoening. Een half miljoen mensen in Nederland weten hoe het is om compleet te veranderen door het opgelopen hersenletsel. Ieder jaar komen daar 160.000 mensen bij. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door een hersenbloeding, dementie, een depressie of hersenletsel dat is opgelopen door een ongeval.
Hersenonderzoek hard nodig
Door nieuwe technieken te ontwikkelen is er de afgelopen 25 jaar veel bereikt. Maar er is ook nog veel te ontdekken. Daarom hoopt de Hersenstichting op meer ondersteuning voor wetenschappelijk onderzoek en daarmee op een doorbraak in het voorkomen en genezen van hersenziekten.
Televisieshow Geef om je Hersenen
Veel bekende én onbekende Nederlanders vragen in ‘Geef om je Hersenen’ aandacht voor de hersenen. Zo maken Angela Groothuizen, Frénk van der Linden, Hanneke Groenteman, Jan Mulder, Joke Bruijs, Joop Braakhekke en Rob Trip zich hard voor de hersenen en is Bart Chabot verslaggever. Er zijn muzikale optredens van Wibi Soerjadi, Kyteman, 3JS en Van Dik Hout. Je gaat indrukwekkende verhalen horen, bijzondere optredens zien en veel leren over de werking van ons brein.
Geef om je Hersenen
Woensdag 15 april 2015
Vanaf 21.25 uur op NPO 1
Bron: De Hersenstichting (externe link)
Meer lezen over niet-aangeboren hersenletsel (NAH)