Daarbij doorlopen ze de fases dromen, ontdekken en doen. Eigen regie en motivatie van mensen met een beperking zelf en steun vanuit de omgeving staan centraal. Binnen de werkplaats over bewegen, wordt de methode die ontwikkeld is voor woongroepen, aangepast voor mensen die met behulp van ambulante ondersteuning in de wijk wonen.
De onderzoekers zijn op zoek naar mensen die deze aangepaste methode willen testen: Hoe is het om met deze methode te werken? Wat is er goed aan de methode? Wat kan nog beter?

Voorbeeld beweegposter
Wie kan er meedoen?
Mensen van 18 jaar of ouder die met behulp van ambulante ondersteuning in de wijk wonen, en hun begeleiders.
Wat houdt deelname in?
Voor deelname zijn er twee opties:
- Een één-op-één gesprek tussen cliënt en ambulant begeleider
- Een groepsgesprek waarin 4 cliënten en hun ambulant begeleider deelnemen. Dit eenmalige gesprek wordt geleid door Noortje Kuijken.
Tijdens het één-op-één gesprek / groepsgesprek praat je op een positieve manier over bewegen in het dagelijks leven. Alle deelnemende cliënten maken een eigen beweegposter. Hierop staat hoeveel je nu beweegt en wat je allemaal al aan beweging doet. Maar ook hoeveel je graag zou willen bewegen, en hoe je dat in je dagelijks leven zou kunnen doen. Deze poster hang je op een plek op, waar de cliënt er iedere dag naar kan kijken.
Ook maakt iedere cliënt samen met zijn of haar begeleider een eigen weekschema. Hierop vul je in wanneer de cliënt welke activiteit gaat doen. En of er misschien een buddy bij nodig is. Tenslotte spreken jullie samen af op welke momenten jullie het gebruik van de poster gaan evalueren, bijv. 1x per week.
Na afloop worden jullie beiden geïnterviewd over jullie ervaringen: Hoe is het om met deze methode te werken? Wat is er goed aan de methode? Wat kan nog beter?
Wil je graag deelnemen aan het testen van deze methode?
Neem dan zo snel mogelijk contact op met Noortje Kuijken en Charlotte van Corven via Charlotte.vanCorven@radboudumc.nl.