Toon zoekbalkToon menu

Doe mee met de winactie #ikbenff 28/02/2018

Wil jij met je cliënt aan de slag om meer te bewegen in het dagelijks leven? De methode dromen-ontdekken-doen helpt jou als begeleider mensen met een verstandelijke beperking meer te laten bewegen in het dagelijks leven. Het geeft handvatten hoe je bewegen meer onderdeel maakt van het dagelijks leven van je cliënt. Samen doorloop je met je cliënt daarbij de fases: dromen, ontdekken en doen.

 

De methode dromen, ontdekken en doen bevat een aantal praktische tools, zoals een handreiking, beweegposter en weekplanner. Klik op de button voor een overzicht van praktische tools die je kunt inzetten om beweging te stimuleren bij jouw cliënt.

winactie-ikbenff-begeleider-verstandelijke-beperking-bewegen-dromen-ontdekken-doen-gehandicaptensector

Winactie

Laat op social media zien hoe jij en je cliënt bewegen in het dagelijks leven toepassen. De 100 origineelste en leukste inzendingen ontvangen een stappenteller samen met het hard copy pakket. Je kunt mee doen aan de actie door onderstaande stappen te volgen:

  • Maak de volgende zin af: “Ikbenff…” en post deze samen met een foto van jouw cliënt met begeleider, ouder, vriend of familielid in beweging
  • Gebruik de hashtag #ikbenff  
  • Stuur je inzending in vóór 23 april 2018 via social media of stuur deze naar info@kennispleingehandicaptensector.nl (zet in de onderwerpregel #ikbenff)

Inzendingen

De personen die onderstaande foto's en filmpje hebben ingestuurd ontvangen alvast een stappenteller met hard copy pakket.

'Drie keer per week sport Claudia bij Sport4All GO. Zij is 18 jaar en heeft het syndroom van down. Op maandag sport zij samen met 10 anderen jonge dames en heren met een verstandelijke beperking in een gymzaal. Op woensdag en vrijdag krijgt zij lekker in de buitenlucht een uur sport en bewegen van gediplomeerde sportinstructrices. Nu bijna een jaar later zien we dat Claudia zoveel fitter is geworden. Geweldig om hier samen met elkaar aan te werken en te zien dat 3 keer per week sporten absoluut resultaat oplevert,' aldus Claudia, Sabina & Ilvia van Sport4All GO (sporten voor iedereen op Goeree Overflakkee).

winactie-bewegen-dromen-ontdekken-sport-gehandicaptensector-handreiking
#ikbenff boksen & er na voel ik mij zoveel fitter

winactie-bewegen-dromen-weekplanner-handreiking-gehandicaptenzorg
Leefstijlcoach Gretha Boonstra bedacht een Olympische uitdaging voor cliënten in het zwembad van Burgum #fitbijtalant @Pleinpraat #ikbenff... zwemmen.

{kgs20_toon_youtube('Oy9g3K_95lQ')}
@youtube #ikbenff #opeenleukemanier #inbewegingkomen

Meer informatie

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.