Toon zoekbalkToon menu

Eigen regie

Campagne ‘Ik doe mee! Samen sterk voor kwaliteit’ 02/11/2017

Ikdoemee gehandicaptenzorgVorig jaar juli is de Kwaliteitsagenda Gehandicaptenzorg gelanceerd voor verbetering van de gehandicaptenzorg. En zo te werken aan een fijn leven voor mensen met een beperking.

Ga op de pagina meteen naar:

Campagne Ik doe mee! Samen sterk voor kwaliteit

Kwaliteit gehandicaptenzorgCampagne 'Ik doe mee! Samen sterk voor kwaliteit' gaat over de vraag: Hoe draagt de samenwerking tussen mensen met een beperking, hun familie en hun begeleiders bij aan de kwaliteit van zorg en begeleiding in de Wlz?

Eén van de onderdelen van de campagne is de website ikdoemee.nl. Op de website kan iedereen met een beperking zijn verhaal of droom delen. Ook vind je hier handige hulpmiddelen, beloftes en acties van Coalitie Kwaliteitsagenda.

De website richt zich op 3 stappen:

  1. Een fijn leven voor mensen met een beperking begint met een goed gesprek met familie, begeleiders, bestuurders en de cliënt zelf
  2. Duidelijkheid creëren over hoe mensen met een beperking denken en voelen
  3. Acties in gang zetten om dit te realiseren

De komende jaren is op de website informatie te vinden over hoe partijen samen werken aan een fijn leven voor mensen met een beperking die elke dag zorg en ondersteuning nodig hebben.

Film Vincent

Tijdens de feestelijke lancering van de campagne werd een film over Vincent getoond. Gertrude van den Brink, bestuurder van Middin: ‘Vincent kan goed aangeven waar hij goed in is, maar ook waar hij behoefte aan heeft. Door te luisteren en te begrijpen wat er echt toe doet in zijn leven kun je samen oplossingen zoeken. Kwaliteit kan dus alleen maar maatwerk zijn!’

https://www.youtube.com/watch?v=eSZ_9tCdK-8

Wil jouw cliënt ook zijn/haar verhaal vertellen?

Alle mensen met een beperking met een Wlz-indicatie krijgen de mogelijkheid om hun verhaal te delen. Dit kan door naam en mailadres in te vullen op de website. Let op: het verhaal moet gaan over hoe het leven leuker is geworden door samen werken en samen praten.

Acties door Coalitie Kwaliteitsagenda

11 organisaties maken zich sterk voor kwaliteit. Samen vormen ze de Coalitie Kwaliteitsagenda. Zij werken er samen aan om de zorg voor mensen met een beperking steeds beter te maken. Dit doen ze onder meer in de vorm van Acties.

Dorien Kloosterman van KansPlus: ‘We voeren allerlei acties uit die de zorg en ondersteuning verbeteren. Die laten we zien op de website en tijdens bijeenkomsten. Daar kunnen mensen elkaar ontmoeten, met elkaar in gesprek gaan en van elkaar leren. Op de website zijn inspirerende verhalen, filmpjes en voorbeelden te vinden.’

Over de Kwaliteitsagenda gehandicaptenzorg

Vertegenwoordigers van mensen met een beperking, familie en vrienden, professionals en zorgaanbieders hebben de kwaliteitsagenda samen gemaakt. De belangrijkste vraag was: Wat heeft iemand met een beperking nodig om een fijn leven te leiden, zoveel mogelijk mee te doen in de maatschappij en de dingen te doen die zij belangrijk en leuk vinden?

De agenda gaat over vijf thema's:

  1. Je kunt het leven leiden dat je wenst
  2. Je wordt geholpen als je andere zorg nodig hebt
  3. Mensen die voor jou zorgen moeten dat goed doen
  4. Het bestuur moet goed naar jou luisteren
  5. Samen werken aan nieuwe dingen

Meer weten?

Voor meer informatie over ikdoemee.nl kun je terecht bij persvoorlichter Wouter van den Elsen via w.vandenelsen@vilans.nl. Je kunt ook telefonisch contact opnemen via 06-46043351.

Meer lezen:

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.