Toon zoekbalkToon menu

Grensoverschrijdend gedrag

Sexting heeft grote impact op cliënten van Fier 25/09/2017

Veel cliënten van expertise en behandelcentrum Fier (43%) hebben negatieve ervaringen als gevolg van sexting. Afgelopen zomer deed Fier onderzoek naar sexting onder hun cliënten.

naaktfoto-onderzoek-fier-sexting-pesten-gehandicaptensector

De negatieve gevolgen van sexting, zoals verspreiding van de beelden, pesten en sextortion, laten zien dat het belangrijk is dat we over dit onderwerp blijven praten. Download hier het onderzoek van Fier.

Slachtoffer van sexting

Fier komt tot de conclusie dat 43 procent van de jonge vrouwen en meisjes die deelnamen aan hun enquête last hebben van sexting. In totaal deden er 93 meisjes mee. Het gaat om meisjes die slachtoffer waren van loverboys, mensenhandelaren en geweld of meisjes met ernstige trauma's en tienermoeders.

Verschil met landelijke cijfers

De cijfers uit de enquête van Fier wijkt sterk af van de landelijke cijfers. Zo stuurt 13 procent van de meisjes een naaktfoto of naaktfilmpje van zichzelf en bij cliënten van Fier is er sprake van 54 procent. Landelijk is bij 1 procent van de meisjes een naaktfoto of filmpje doorgestuurd en bij Fier is dat bij 27 procent.

Oorzaken

Onderzoeker bij Fier, Floortje Kunseler geeft aan dat hun cliënten vaak traumatische ervaringen hebben meegemaakt en hierdoor minder goed weten waar hun grenzen liggen. Ze laten zich ook makkelijker verleiden door 'foute' jongens voor aandacht of liefde.

Lees meer:

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.