Toon zoekbalkToon menu

Coronavirus

VGN brengt advies uit over bezoekregeling gehandicaptenzorg 23/03/2020

De VGN biedt met het advies een afwegingskader om beleid op te stellen ten aanzien van bezoekregelingen en het naar huis gaan.

bezoekregeling-gehandicaptenzorg-beperking-vgnDe VGN nam in het advies mee dat de gehandicaptenzorg veel verschillende woon- en verblijfsvormen en verschillende typen cliënten kent, met diverse risicoprofielen. Daarnaast is het voor de psychische en sociale gezondheid heel belangrijk dat mensen met een verstandelijke beperking contact kunnen houden met hun naasten.

Uitgangspunt: "Nee, tenzij..."

bezoekregeling-vgn-advies-rivm-coronavirusTegelijkertijd nemen de risico’s op verspreiding van besmetting toe en zijn ingrijpende maatregelen nodig om bewoners, naasten en de medewerkers te beschermen. Deze situatie leidt tot een gezamenlijk standpunt dat voor nu uitgaat van “Nee, tenzij…”. Dit betekent dat er geen bezoek mogelijk is, tenzij het contact met de familie/vrijwilliger van essentieel belang is voor de cliënt.

Bekijk het advies op de website van de VGN

Vul de poll in Volgt jouw organisatie de punten uit het advies?
 
103
 
161
Aantal stemmen: 264

Bezoekregeling gezamenlijk opgesteld

De VGN kwam tot het advies na overleg met de cliëntenorganisaties Ieder(in), KansPlus, LSR en LFB, en met het ministerie van VWS en de NVAVG. Het RIVM adviseerde de VGN bij het opstellen van de regeling.

Bron foto: VGN.nl

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.