Toon zoekbalkToon menu

Coronavirus

Wegwijzer corona voor begeleiders 22/04/2020

Veel begeleiders zijn op zoek naar betrouwbare informatie over corona in de gehandicaptenzorg. Kennisplein Gehandicaptensector maakte samen met de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) een wegwijzer met daarin de meest gestelde vragen en betrouwbare bronnen. Als je als begeleider snel een afweging moet maken, dan kun je deze online wegwijzer gebruiken.

Screenshot van wegwijzer over coronavirus voor begeleidersDe uitbraak van het coronavirus vraagt veel van de zorg. De wereld ziet er ineens heel anders uit en dat heeft gevolgen voor het dagelijks leven van mensen met een beperking en voor het werk van begeleiders. Alles wat normaal was, is dat ineens niet meer. Dat maakt dat er andere vragen en behoeften leven, ook bij mensen met een beperking en hun begeleiders. Iedere zorgorganisatie heeft inmiddels eigen beleid rond het coronavirus ontwikkeld. 


Bekijk de wegwijzer (pdf)

Compact overzicht

Mini Eising, beleidsadviseur VGN: ‘We hebben de informatie noodgedwongen beperkt. Tegelijkertijd realiseren we ons dat dit een gevarieerde sector is met veel verschillende doelgroepen en ondersteuningsgebieden die nu misschien niet allemaal aan bod komen. Compact en snel overzicht geven stond bij de ontwikkeling voor ons voorop.’

Laatste nieuws over corona in de gehandicaptensector

wegwijzer-corona-gehandicapten-beperkingInge Redeker, adviseur bij Vilans: ‘Wil je meer weten over een onderwerp of op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, houd dan de berichten over het coronavirus op het Kennisplein Gehandicaptensector in de gaten. Elke dag vind je daar nieuwe informatie. Kennis, inzichten en goede voorbeelden van anderen waar jij je voordeel mee kunt doen. Heb je zelf goede voorbeelden, vragen of suggesties? Deel ze dan met ons via het coronaloket.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.