Naar hoofdinhoud Naar footer

Analysetool Integraal werken in de wijk

Gepubliceerd op: 02-04-2020

Lukt het jou om integraal te werken? Met de analysetool 'Wijkgericht Integraal Werken' analyseer je wat er goed gaat en wat er beter kan. Bij de uitslag krijg je tips voor verbetering. Nieuwsgierig hoe jouw team scoort?

Samenwerken aan ondersteuning van de bewoners in de wijk en het voorkomen van hulpvragen. Dat is integraal werken in de wijk. De bedoeling is dat de bewoner zorg en ondersteuning op maat krijgt. Maar in hoeverre lukt dat ook?

Vul de tool in

Je kunt de tool alleen invullen, maar ook met je team of met samenwerkingspartners. Het kost ongeveer 15 tot 20 minuten. Daarna zie je hoe de samenwerking verloopt op alle niveaus van integraal werken. Waar gaat het al goed? En waar juist helemaal niet? Bij de uitslag vind je ook tips voor verbeteracties.

Bij voorkeur met je team

Je kunt de vragenlijst voor jezelf invullen, maar nog beter is het als je hele team de vragenlijst invult. Ieder vult de vragenlijst voor zichzelf in. Je teamleden zien niet wat je individueel invult. Wel zie je het resultaat van je team als geheel. Het is belangrijk om die uitslag met elkaar te bespreken. Zo krijg je als team inzichtelijk welke successen en belemmeringen jullie zien om integraal te werken en kunnen jullie samen kijken naar verbeteracties.

Model Wijkgericht Integraal Werken

De analysetool is gebaseerd op een wetenschappelijk model Wijkgericht Integraal Werken. Dit model gaat uit van 6 niveaus: van hulpvrager tot en met beleid. Voor succesvolle samenwerking is afstemming nodig tussen alle niveaus. Ook zijn er 2 tussenliggende niveaus met randvoorwaarden die nodig zijn om integraal werken te laten slagen: cultuur en functionaliteiten.

De tool is gebaseerd op het model Wijkgericht Integraal Werken met 6 niveaus.

Hulp nodig?

Heb je na het doen van de analyse behoefte aan advies of ondersteuning? Neem dan contact op via info@integraalwerkenindewijk.nl.

BeterOud

De analysetool Integraal Wijkgericht Werken werkt met stellingen die ingaan op verschillende niveaus van integraal werken. Als basis ligt een model van de Erasmus Universiteit Rotterdam over integraal werken, ontleend aan Valentijn e.a. (2013). Samen met de Erasmus Universiteit maakte BeterOud hiervan een analysetool. De kenniscentra bundelen de krachten om kennis en expertise over integraal werken te ontwikkelen en toegankelijk te maken.

Laatst bijgewerkt op: 16-02-2024 

Deel deze pagina via:

Soort

Meetinstrument