Toon zoekbalkToon menu

Samen werken in de wijk

Inspiratiebox - Technologie voor zorg en ondersteuning in de wijk

De inspiratiebox biedt een overzicht van technologische oplossingen die geschikt zijn voor cliënten van zorg- en welzijn professionals in de wijk. 
inspiratiebox-samen-werken-wijkTechnologie heeft veel invloed op ons leven en werk. Toch is het effect van technologie op het leven van veel inwoners in de wijk klein. Gebruik maken van slimme (kleine) technologische ondersteuningen is voor de meeste van hen niet vanzelfsprekend. Terwijl het aanbod van technologische toepassingen om
het leven aangenamer of makkelijker te maken enorm is. In deze inspiratiebox vind je een verschillende zorgtechnologieën en apps. Hiermee kun je anderen in de wijk inspireren om technologie uit te proberen. 

Download de inspiratiebox

Over dit overzicht

Deze inspiratiebox is ontwikkeld in het project ‘eHealth in de wijk.’ Het overzicht is niet compleet. Wel geeft het een goed beeld van de mogelijkheden die er zijn. De meeste technologieën in de inspiratiebox zijn gratis verkrijgbaar of kunnen door een cliënt of familielid aangeschaft worden. Voor andere producten moet je soms wel betalen.

Auteur(s)

Kiyomid van der Veer, Annemieke Wieringa, Lotte Cornelisse, Doortje Boshuizen, Inge Redeker, Sandra Suijkerbuijk, Josien van Dijkhuizen, Marit van der Meulen.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.