Naar hoofdinhoud Naar footer

Humanitrans: samen werken aan een gelukkiger leven als transgender persoon

Gepubliceerd op: 07-08-2023

Humanitrans is het nieuwe begeleidingstraject van Homerun Utrecht Stad voor transgender personen met een LVB. De Homerun-aanpak sluit goed aan bij de leefwereld en uitdagingen waarvoor transgender personen met een LVB staan. Met eigen ervaringsdeskundigen bieden zij ondersteuning aan deze doelgroep.

Waar helpen ze bij? 

Mensen kunnen hier terecht voor begeleiding, hulp en advies rondom transgender gevoelens en het transitieproces. Door hun ervaring met de LVB-doelgroep en transgender ervaringsdeskundigheid sluit dit goed aan bij deze doelgroep en hun uitdagingen. Door naast ze te gaan staan, goed te luisteren en een vertrouwensband op te bouwen, worden de sociale en medische (hulp)vragen helder. Zo kunnen cliënten toewerken naar een gelukkiger leven als transgender persoon.

Maak een afspraak in de Safe place 

Met de Safe place wordt je een veilige en laagdrempelige plek geboden, waar je op afspraak met een ervaringsdeskundige kunt praten over jouw transgender gevoelens of transitieproces. Je krijgt hulpmiddelen aangeboden zoals binders, protheses en pruiken. Deze mag je bekijken en ervaren. Er zijn boeken te leen over  transgenderschap en je kunt advies en begeleiding krijgen bij de keuzes die je maakt. 

Meer informatie

  • Wil je meer weten over Humanitrans en het nieuwe begeleidingstraject van Homerun Utrecht Stad voor transgender personen met een LVB of wil je een afspraak maken, download dan hieronder de brochure met alle informatie. Voor aanmeldingen of vragen kan er contact worden opgenomen met Nanske van Campen via nanske.van.campen@humanitas-dmh.nl of 0615447695.

Downloads

Deel deze pagina via: