Naar hoofdinhoud

Tips voor activiteiten binnen (en buiten)

Gepubliceerd op: 10-08-2020

Nu vanwege het coronavirus veel dagbesteding is afgelast en naar buiten gaan is beperkt, wordt het lastiger voor cliënten om zichzelf bezig te houden en genoeg te bewegen. Gelukkig zijn er veel manieren om ook binnen aan genoeg beweging te komen en leuke activiteiten te ondernemen. We zetten tips en initiatieven voor je op een rij.

Informatiepunt Leven in coronatijd

Het informatiepunt Leven in coronatijd probeert een zo eenduidig mogelijk antwoord te geven op de vragen van mensen uit risicogroepen, ouderen en mensen met een beperking. Uiteraard is ieder mens verschillend en iedere situatie anders. Tegelijkertijd is er nog steeds veel onduidelijk over corona. Neem bij twijfel contact op met je arts of andere hulpverlener. Jij bent tenslotte degene die gaat over jouw gezondheid.

Activiteitenboek - spelenderwijs leren over coronamaatregelen 

Zes studenten van de opleiding Communicatie IEMES aan de Fontys Academy for Creative Industries hebben een activiteitenboek gemaakt voor mensen met een verstandelijke beperking. Het gratis boek ‘Zo word jij ook een held!’ (pdf) en bijbehorend sjabloon voor het maken van je eigen superheld (pdf) moet hen helpen de coronacrisis en het coronavirus beter te begrijpen. In het boek spelen verschillende ‘superhelden’ een rol. Zij zorgen ervoor dat mensen met een verstandelijke beperking de maatregelen rondom het virus spelenderwijs leren begrijpen. Denk aan:

  • anderhalve meter afstand houden
  • mondkapjes
  • het vele handen wassen

Binnen bewegen

Vermaak

Bezoekregeling en dagjes uit

Dagritme

Activiteiten voor buiten

Informatie over dagbestedingsactiviteiten

Deel je tips via onze Facebookgroep

'Onze cliënten wilden graag een dagje uit, dus hebben we vrijdag de Efteling naar ze toe gebracht. Werkjes uitgeprint, kleurplaten, (bad)snoezelen met de Efteling muziek aan en het geurtje van de Droomvlucht. Eventueel hadden we in de middag nog een musical aan willen zetten, maar we zijn het (sprookjes)bos in gegaan. Was een groot succes, dus zeker een aanrader! We willen iedere week nu een 'dagje uit' doen.' Ester Hoeve (lid van Facebookgroep Kennisplein Gehandicaptensector)

Heb je zelf tips?

Stuur ons jouw tips voor activiteiten via content@kennispleingehandicaptensector.nl

Lees meer over het coronavirus

Deel deze pagina via: