Naar hoofdinhoud Naar footer

Boek Mensen met een verstandelijke beperking

Gepubliceerd op: 15-10-2020

Ben je op zoek naar een boek dat aansluit op de huidige ontwikkelingen en veranderingen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking? En wil je meer inzicht in de begeleidings- en ondersteuningsvragen voor (toekomstige) professionals? In het boek 'Mensen met een verstandelijke beperking' wordt kennis en kunde vanuit verschillende invalshoeken in de zorg, ondersteuning en behandeling van mensen met een beperking beschreven.

Het boek heeft als basis de vijfde druk 2016 (redactie Hermsen, Keukens en Van der Meer). Hierin was de inhoud geordend naar de elf gezondheidspatronen van Marjory Gordon. In dit nieuwe boek is ervoor gekozen de kennis in te richten aan de hand van de acht domeinen van de Kwaliteit van Bestaan naar Schalock en Verdugo. Ben je nieuwsgierig wat dit boek jou kan bieden? 

Voor wie?

Het boek is bedoeld voor alle opleidingen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, hbo en mbo en is ook geschikt als naslagwerk. Door het eenvoudige taalgebruik is het boek geschikt voor zowel begeleiders als voor mensen met een verstandelijke beperking. 

Downloads

Laatst bijgewerkt op: 21-11-2023 

Deel deze pagina via:

Soort

Achtergrond

Soort kennis

Ervaringskennis

Taal

Nederlands

Auteur

Petri Embregts