Naar hoofdinhoud Naar footer

Boek: Met het oog op meedoen

Gepubliceerd op: 08-07-2017

Laatst bijgewerkt op: 26-11-2023

Bartiméus heeft een boek uitgegeven waarin alle kennis met betrekking tot de begeleiding van mensen met een visuele en verstandelijke beperking staat beschreven. Het boek draagt de titel 'Met het oog op meedoen.'

Boek Met oog op meedoen

Het boek gaat over mensen voor wie door een combinatie van een visuele en verstandelijke beperking, ‘meedoen in de samenleving’ een bijzondere opgave is. Het delen van kennis en praktische handvatten staat centraal. Er worden onder meer praktische handvatten aangeboden aan ouders, begeleiders, leerkrachten, studenten en andere professionals die betrokken zijn bij de ondersteuning van mensen met een visuele en verstandelijke beperking. Op deze manier wordt zichtbaar welke specifieke ondersteuning er toe doet.

Hoe doe je mee met een visuele en verstandelijke beperking?

Gewoon meedoen is voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking niet vanzelfsprekend. Meedoen gaat vaak niet vanzelf. Het opgroeien in een gewone woonwijk of het bezoeken van een reguliere school is niet altijd mogelijk. Er is meer dan ‘het gewone’ nodig om te kunnen participeren in de samenleving. Om dit boek te maken is gebruik gemaakt van:

  • Wetenschappelijke publicaties
  • Methodieken met kennisdragers
  • Interviews met kennisdragers

Organisatie Bartiméus

Bartiméus is een organisatie voor specialistisch onderwijs, zorg en ambulante dienstverlening aan blinde en slechtziende mensen.

Interesse in het boek?

Download het boek op de website van Bartiméus of bestel het boek via deze link.

Deel deze pagina via:

Soort

E-book

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Bartiméus

Auteur

Truus van Duijvenboden, Marianne Pietersen, Marie-Louise Straus

Prijs

Gratis