Naar hoofdinhoud Naar footer

De Persona Puzzel: Implementatie van zorgtechnologie

Gepubliceerd op: 25-10-2021

Bij het invoeren van zorgtechnologie is het menselijke aspect minstens zo belangrijk als het technische aspect. Het is immers de succesvolle samenwerking tussen mensen die uiteindelijk voor verandering zorgt. Met de Persona Puzzel krijg je een helder beeld van wie betrokken zijn bij een implementatie van technologie, en wat zij nodig hebben. Bovendien krijg je slimme tips en kun je zelf, met behulp van het template, een persona maken.

Deze sleutelfiguren maken het implementeren van zorgtechnologie tot een succes

Vanuit de Innovatie-impuls zijn tien persona’s ontwikkeld, op basis van dertig diepte-interviews. Deze tien persona’s zijn: de cliënt, de projectmanager, de zorgbegeleider, de bestuurder, de naaste, de behandelaar, de communicatiespecialist, de IT-specialist, de onderzoeker en de HR-adviseur. Zij spelen allemaal een sleutelrol bij het implementeren van zorgtechnologie. Als één van hen ontbreekt is de puzzel niet compleet.

De Persona Puzzel is een onderdeel van de Innovatie-Route. 

Infographics, tips en een handige template

Via de Persona Puzzel ga je naar infographics, die de belangrijkste kenmerken van iedere persona laten zien. Zoals de functieomschrijving, waar de persona blij van wordt, doelen en motivaties. Maar ook barrières ten aanzien van zorgtechnologie en waar de persona zijn of haar informatie vandaan haalt. Bovendien geven we je tips over hoe je persona’s kan inzetten én er is een template waarmee je je eigen persona maakt.

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Methode

Taal

Nederlands

Programma's / projecten

Digivaardig in de zorg