Naar hoofdinhoud Naar footer

Disability Studies - Cartoons

Gepubliceerd op: 01-08-2020

De cartoon maakt deel uit van de DSiN-cartoonserie `Mixed Forest'. De cartoon verwijst naar de woning van mensen met een verstandelijke beperking. ‘In een voorziening’ wonen laat ook zien dat je in de samenleving woont. Een voorziening kan je niet buiten onze samenleving zetten. En toch voelt het soms zo.

Cartoon Verstandelijke beperking

Daarbij speelt de cartoon in op een vraagstuk die niet voor de groep te beantwoorden valt. Het gaat er om dat je met deze 'doelgroep' en hun netwerk in gesprek blijft, zodat je het vraagstuk samen kunt oplossen. De huidige samenleving’ biedt kansen tot interessante ontmoetingen en een gevoel van ‘belonging'. Maar ‘in de samenleving’ kan ook bedreigend zijn of terughoudend zijn als het gaat om de mogelijkheden tot beweging en vrijheid. ‘Individueel wonen’ brengt ook risico's met zich mee, zoals eenzaamheid. ‘In de groep wonen’ kan heel stressvol zijn. Welk huis op welke plek voelt voor jou aan als een thuis? Eenvoudige antwoorden zijn er niet. Een open gesprek met de mensen zelf en hun verwanten is daarom heel belangrijk.

Cartoon Gomboomkaart

Met de boom van Saar De Buysere ging cartoonist René Krewinkel aan de slag. In samenwerking met Desiree Meulemans maakten we kaarten van de cartoons. Omdat beelden soms meer zeggen dan duizend woorden: klik hier voor de cartoon. De cartoon maakt deel uit van de DSiN-cartoonserie `Mixed Forest'.

Cartoon boom van Saar De Buysere

Met de boom van Saar De Buysere ging cartoonist René Krewinkel aan de slag. In samenwerking met Desiree Meulemans maakten we kaarten van de cartoons: DSiN-cartoonserie `Mixed Forest'.

Cartoon René Krewinkel 

Met de boom van Saar De Buysere ging cartoonist René Krewinkel aan de slag. In samenwerking met Desiree Meulemans maakten we kaarten van de cartoons. Omdat beelden soms meer zeggen dan duizend woorden: download de cartoon ondraan de pagina. De cartoon maakt deel uit van de DSiN-cartoonserie `Mixed Forest'.

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Infographic

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

DSiN