Naar hoofdinhoud Naar footer

E-learning over zorgtechnologie

Gepubliceerd op: 10-06-2022

Wil jij wegwijs worden in zorgtechnologie, e-health en digitale zorg? Start de e-learning 'Slimme Zorg van Nu'.

Zorginnovaties kunnen bijdragen aan de gezondheid en kwaliteit van leven van iedereen. Ook kunnen ze het werk van zorgprofessionals verlichten en de zorg verbeteren. Het is niet altijd duidelijk welke zorgtechnologie er is. Dat is jammer, want uit onderzoek blijkt dat mensen juist blij zijn met zorginnovaties als ze er eenmaal gebruik van maken.

Kosteloos e-learning

Met de e-learning ‘Slimme Zorg van Nu’ leer je wat slimme zorg is, hoe je het gebruikt en word je uitgedaagd het in je eigen werk toe te passen. Je krijgt antwoord op de vragen:

  • Wat is zorgtechnologie eigenlijk?
  • Waarom kan zorgtechnologie voor iedereen in de zorg en welzijn nuttig en leuk zijn?
  • Welke slimme zorginnovaties zijn er allemaal?
  • Hoe zet je ze in, wanneer en waarvoor? 

Opzet van de e-learning

De e-learning bestaat uit drie modules: 

  • Wat is zorgtechnologie en wat heb je eraan?
  • Welke slimme zorginnovaties zijn er, wanneer zet je ze in, en waarvoor?
  • Wat kun je doen als je slimme zorginnovaties wilt gaan gebruiken?

Elke module bestaat uit verschillende blokken. In elk blok worden theorie en vragen afgewisseld met video’s van ervaringen van zorgverleners en cliënten met slimme zorgtechnologie. In module 2 maak je kennis met verschillende slimme zorginnovaties, zoals slimme medicijndispensers, een robotkat en een heupairbag. Elk blok volgt een fictieve cliënt die je kunt helpen. De e-learning is kosteloos, wel moet je je eerst registreren. 

Voor wie?

De e-learning is in de eerste plaats opgezet voor verpleegkundigen (van alle niveaus), maar is ook goed bruikbaar voor andere mensen in de zorg: verzorgenden, begeleiders in de gehandicaptenzorg, mantelzorger, studenten en bestuurders van zorginstellingen. Ook fijn: de e-learning is geaccrediteerd door V&VN (8 punten) , NVvPO (7 punten), NVDA (8 punten) en ADAP (8 punten). 

Zorg van nu

Zorg van nu is een platform waar je kennis en inspiratie kunt opdoen over zorgtechnologie, e-health en digitale zorg. Op de website vind je veel voorbeelden van slimme zorg en is er informatie voor zorgprofessionals en (innovatie)managers over het implementeren ervan.

Deel deze pagina via:

Soort

Lesmateriaal

Organisatie / Uitgever

Zorg van nu