Naar hoofdinhoud Naar footer

Gratis training voor jongeren met arbeidsbeperking

Gepubliceerd op: 19-07-2022

Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt staan nog veel jongeren met een arbeidsbeperking aan de zijlijn. Ook zij verdienen een gelijkwaardige plek op de arbeidsmarkt. Met deRealisten Academie 2.0: de inclusie-makerswil Expertisecentrum Inclusief Onderwijshen daarbij ondersteunen.

Positieve beeldvorming, het doorbreken van taboes op arbeidsbeperkingen en aandacht voor een maatschappij waarin iedereen meedoet. Dat is waar het om draait bij de Realisten Academie 2.0: de inclusie-makers. De academie is een gratis trainingsaanbod voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar met een arbeidsbeperking. De training is een boost voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Er zijn nog plekken beschikbaar voor de eerste training op 5 september 2022! 

Meld je direct aan  

"Niet over ons zonder ons"

Na de trainingen gaan de jongeren met pitches en voorlichtingen op pad om inzichten te delen over leren en werken met een beperking. Met deze persoonlijke gesprekken willen De Realisten het verschil maken. Zo wordt er niet over de doelgroep maar met de doelgroep gesproken. "Niets over ons zonder ons" is een belangrijke pijler van het VN-verdrag en deze academie sluit daar op aan. 

Meer informatie

Dit project is een initiatief van CNV JongerenExpertisecentrum inclusief onderwijs (ECIO), Onbeperkt aan de slag en Stichting Alexander en wordt gefinancierd door ZonMw.

Wil je meer weten of heb je vragen? Neem dan contact op met De Realisten Academie 2.0.

Deel deze pagina via:

Soort

Training

Soort kennis

Praktijkkennis

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Realisten Academie 2.0: de inclusie-makers