Naar hoofdinhoud Naar footer

Handreiking praten over vrijheidsbeperking

Gepubliceerd op: 02-11-2021

Hoe kunnen we cliëntenraden helpen bij het op gang brengen van een gesprek over leven in vrijheid? De handreiking 'Praten over leven in vrijheid' en een set gesprekskaarten helpen je op weg. Ieder(in), KansPlus, VraagRaak, LOC en LSR zijn de makers van de set kaarten en handreiking.

Praten over vrijheid is ook juist goed als er geen concrete aanleiding is. Dan is het mogelijk om het er in alle rust met elkaar over te hebben. Cliëntenraden zijn geschikt om het onderwerp vrijheid bespreekbaar te maken. Zij kunnen in gesprek gaan met:

  • Bewoners
  • Familieleden
  • Het management van de instelling

Bovendien is een georganiseerde gespreksbijeenkomst een veilige omgeving om te leren praten over het belang van vrijheid. Download de handreiking vrijheidsbeperking (pdf) en voorbeelden Gesprekskaarten Leven in vrijheid  (pdf) onderaan deze pagina. 

Aan de slag

De Handreiking Praten over Vrijheid en de Gesprekskaarten zijn te verkrijgen via het LSR of KansPlus?vraagRaak. Stuur een mail naar info@hetlsr.nl (bel 030-293 76 64) of neem contact op via info@kansplus.nl (030 236 37 44). 

Downloads

Deel deze pagina via:

Stel je vraag aan

Soort

Handreiking

Soort kennis

Praktijkkennis

Taal

Nederlands

Prijs

Gratis