Naar hoofdinhoud Naar footer

Leidraad NAH in het vizier

Gepubliceerd op: 02-12-2020

Laatst bijgewerkt op: 12-12-2023

De leidraad NAH in het viziergeeft een overzicht van kennisproducten die je helpen bij het begeleiden van mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Met deze kennisproducten kan je de ondersteuning van cliënten verder vormgeven, onderbouwen en/of toetsen.

De leidraad is bedoeld voor zorgprofessionals die op zoek zijn naar basisinformatie over (oorzaken en gevolgen van) NAH, als voor professionals die zich verder willen verdiepen in NAH en op zoek zijn naar specifieke methoden, tools, specifieke kennis over behandeling(smethoden) en diagnostiek of ervaringsdocumenten van mensen met NAH en naasten.

Hoe lees je de leidraad?

De leidraad is een verzameling met kennisproducten. Gebruik de leidraad om bekende kennisproducten snel te vinden, of om inspiratie op te doen voor nieuwe producten die je kunnen helpen in de begeleiding van mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Alle kennisproducten worden ingeleid een praktijkvoorbeeld (casus) met een ondersteuningsvraag.

Meer dan 30 kennisproducten

In deze leidraad staan meer dan 30 kennisproducten. Uit de inventarisatie binnen 'NAH in het vizier' bleek dat begeleiders, stafmedewerkers, onderzoekers, verwanten en adviseurs met deze kennisproducten werken en deze aanraden aan anderen.

Bekijk de kennisproducten

Indeling van de kennisproducten

De overzichtspagina geeft je een beeld van alle kennisproducten en helpt je met zoeken naar een bepaalde tool of methode. Alle kennisproducten staan op alfabetische volgorde. Alle kennisproducten passen in de volgende indeling: 

  1. Basiskennis over (oorzaken en gevolgen van) NAH voor (beginnende) zorgprofessionals 
  2. Informatie over ondersteunings- en zorgmogelijkheden voor zorgprofessionals 
  3. Ervaringen van en informatie van en voor mensen met NAH en naasten 
  4. Specialistische kennis, methoden voor behandeling en diagnostiek 
  5. Multimedia met lijsten van boeken, websites, apps en video’s 

Bruikbaarheid van de kennisproducten 

Per kennisproduct is aangegeven wat de basis is voor de bruikbaarheid van het kennisproduct. De werkzaamheid kan onderbouwd zijn met (wetenschappelijk) onderzoek en of gebaseerd zijn op praktische kennis en praktijkervaringen van professionals, dan wel ervaringskennis van mensen met NAH en naasten. Voor een overzicht van (wetenschappelijke) onderzoeken wordt verwezen naar de publicatie waarin 60 relevante onderzoeken zijn verzameld. De onderzoeken zijn samengevat, vertaald en in categorieën opgenomen, zodat ze door professionals makkelijk te raadplegen zijn. 

Feedback

Graag horen wij wanneer er op- en aanmerkingen of aanvullingen zijn op de leidraad en/of de kennisproducten. Door samen kritisch te zijn kan de leidraad verder worden ontwikkeld. Wil je jouw feedback met ons delen? Mail naar info@kennispleingehandicaptensector.nl.

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Leidraad

Taal

Nederlands

Programma's / projecten

Gewoon Bijzonder