Naar hoofdinhoud Naar footer

Digitale Wlz-wijzer van MEE NL

Gepubliceerd op: 15-12-2017

MEE NL heeft de website www.meeroverwlz.nl gelanceerd, waarop alle informatie te vinden is die nodig is voor het regelen van langdurige zorg conform de Wet langdurige zorg (Wlz).

Dagelijkse praktijk

Cliëntondersteuners van MEE ervaren in hun dagelijkse praktijk dat zorgvragers, die een beroep willen doen op de Wlz, de regels en procedures daarvoor, veel te ingewikkeld vinden. Dit heeft twee onhandige gevolgen, namelijk:

  • Zorgondersteuners zoeken lang naar de juiste instantie en de best passende zorg.
  • Zorgontvangers krijgen niet altijd de zorg en ondersteuning, die het beste bij hun persoonlijkheid en situatie past.

Heldere taal

Er bestaan al websites met informatie over Wlz. Toch blijkt dat de teksten daarvan meestal te moeilijk zijn voor mensen met een licht verstandelijke beperking en laaggeletterden. Ook is de gezochte informatie vaak versnipperd. Op www.meeroverwlz.nl is hier speciale aandacht aan gegeven. Daarmee is de website is ook toegankelijk voor mensen met een motorieke, visuele, auditieve en/of licht verstandelijke beperking. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • benodigde informatie staat bij elkaar
  • korte teksten
  • gebruik van begrijpelijke taal voor iedereen

Boekjes (papieren-versie)

Wil je de informatie liever op papier lezen? MEE NL heeft boekjes ontwikkeld met dezelfde informatie als op de website. Deze zijn bij iedere MEE-organisatie verkrijgbaar. Ook kan iedereen met een Wlz-indicatie gratis bij MEE terecht voor meer informatie en ondersteuning.

Laatst bijgewerkt op: 01-02-2024 

Deel deze pagina via:

Soort

Website

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

MEE NL