Naar hoofdinhoud Naar footer

Meer eigen regie voor tieners met het Downsyndroom

Gepubliceerd op: 21-01-2021

Tieners met het Downsyndroom kunnen voortaan zelf informatie zoeken op de website ikbengeenkindmeer.nl. Dit is het resultaat van een tweejarig project van Stichting Downsyndroom.

In een periode van twee jaar spraken onderzoekers met tieners met het Downsyndroom, familieleden en twee volwassen vrouwen met het syndroom van Down. Daaruit bleek dat ze voor veel informatie afhankelijk zijn van anderen. 

Daarom is de website ikbengeenkindmeer.nl ontwikkeld. De website biedt tieners met het syndroom van Down de mogelijkheid om de wereld wél zelf te ontdekken. Je vindt er informatie over verschillende thema's (pesten, vriendinnen en vrienden, verkering) en veelgestelde vragen: 

  • Wat betekent het syndroom van Down voor mijn leven?
  • Welke hulpmiddelen kan ik gebruiken bij relaties en activiteiten?
  • Wat moet ik weten over de ontwikkeling van mijn lichaam en gezondheid? 

De website is in ontwikkeling. Houd de website in de gaten voor nieuwe filmpjes.

E-health op het Kennisplein Gehandicaptensector

De website ikbengeenkindmeer.nl is een voorbeeld van digitale ondersteuning in de gehandicaptenzorg (e-health). Tieners met het syndroom van Down krijgen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht op hun gezondheid. Heb je zelf een mooi voorbeeld of een vraag over e-health? Laat het ons weten via een reactie op dit artikel of mail naar info@kennispleingehandicaptensector.nl

Lees meer over E-health

Deel deze pagina via:

Soort

Website

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Stichting Downsyndroom