Naar hoofdinhoud Naar footer

Online interventie: De Groeifabriek

Gepubliceerd op: 26-09-2018

De Groeifabriek is een online interventie waarmee Pluryn het geloof in de eigen kracht bij jongeren wil versterken. Jongeren leren in zes sessies denken met een zogenaamde ‘groeimindset’.

Met een groeimindset geloven jongeren dat zij de potentie hebben om verandering aan te brengen in hun leven. Het doel is deelnemers te leren denken met een groeimindset.

Eigen kracht

Door de eigen kracht van jongeren te versterken zullen zij meer geloven in hun ontwikkelmogelijkheden, waardoor het begeleidings- en behandeltraject naar verwachting effectiever en efficiënter zal verlopen en de kwaliteit van leven van jongeren met een beperking zal verbeteren.

Er is om meerdere redenen gekozen voor een online interventie. Niet alleen kunnen online interventies op termijn veel kosten-effectiever worden aangeboden, het is tevens mogelijk om optimaal rekening te houden met de (verscheidenheid aan) specifieke behoeften van jongeren met een verstandelijke beperking. De interventie komt tevens tegemoet aan de specifieke leerbehoefte van het individu. Zo wordt de inhoud van de interventie zeer gestructureerd weergegeven en wordt de inhoud gevisualiseerd via animaties. 

Teksten voorgelezen

Ook worden de teksten voorgelezen. De jongere kan zelf bepalen, al dan niet met ondersteuning van de begeleider, in hoeverre herhaling of ondersteuning nodig is. Tot slot maakt de vorm van een online interventie het mogelijk de interventie op een makkelijke manier beschikbaar te stellen voor geïnteresseerden.

De Groeifabriek is voor jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

Tekst: Petra Helmond - Senior onderzoeker bij Pluryn / Postdoc aan de Universiteit van Amsterdam

Meer informatie over de Groeifabriek?

Downloads

Laatst bijgewerkt op: 26-11-2023 

Deel deze pagina via:

Contactpersonen

Soort

Interventie

Soort kennis

Praktijkkennis

Taal

Nederlands