Naar hoofdinhoud Naar footer

Platform Ik ga EMB!

Gepubliceerd op: 11-08-2020

Het platform ‘Ik ga EMB!’ is een digitale ontmoetingsplek voor jongeren met ernstige lichamelijke of meervoudige beperkingen en hun begeleiders, ouders en verzorgers. Het is een plek waar begeleiders en cliënten elkaar ontmoeten, kennis delen en ideeën uitwisselen. De jongeren zijn de ambassadeurs van het interactieve platform.

Nicole van den Dries (moeder van Ysra) gebruikt Facebook om activiteiten en spelsuggesties voor Yrsa te vinden. Ze wil de activiteiten bij andere ouders of begeleiders onder de aandacht brengen. Wat doet ze precies?

  • ze plaatst regelmatig foto's en filmpjes 
  • ze doet mee aan challenges en meetups

Wil je meer inspiratie? Op de Facebookpagina staan filmpes van verschillende activiteiten, zoals koken met een check-kok of zelf muziek maken. Niet ‘praten over’ maar ‘praten met’ is het uitgangspunt van het platform. Door naar begeleiders en cliënten te luisteren wordt actief meedoen leuker. Het kan leiden tot creatieve oplossingen en verrassende ontmoetingen.

Ga naar de website

Inspiratiebox

Met behulp van de ‘Ik ga EMB! Inspiratiebox’ kun je leuke ideeën en inspiratie opdoen om zelf ook actie te ondernemen. Actie waarbij jij, met je motorische en/of meervoudige beperkingen, ‘in control’ bent. Waarbij jij zelf de actie maakt en zelf bepaalt hoe en wat. Kortom, jij gaat EMB - Elke Mogelijkheid Benutten om leuke dingen te doen!

Ga naar de inspiratiebox

Casus

Yrsa gaat elke mogelijkheid benutten! Ze krijgt veel leuke aanbiedingen en gaat het zelf uitproberen. Soms redt ze dit niet alleen en mogen anderen haar helpen. Zo zijn ook Dewi en Bas de gelukkigen. Welke leuke uitdagingen zijn er, waar ook iemand met EMB blij van wordt?

Thema's

Thema's

  • emotioneel welbevinden
  • interpersoonlijke relaties
  • lichamelijk welbevinden
  • persoonlijke ontwikkeling
  • rechten
  • sociale inclusie
  • zelfbepaling

​Lees meer over de thema's

Onderbouwing bruikbaarheid Facebookpagina

Practice based. Kennis voornamelijk gebaseerd op basis van praktijkervaring.

Beoordeling

Yrsa en andere mensen met EMB proberen producten en activiteiten uit en delen de ervaringen om anderen enthousiast hiervoor te maken. Bron: Ik ga EMB

Deze tool is onderdeel van Leidraad EMB in het vizier. Ga naar de leidraad.

Leidraad EMB in het vizier hoort bij onderzoeksprogramma Gewoon Bijzonder. Lees meer over Gewoon Bijzonder

Deel deze pagina via:

Soort

Handreiking

Taal

Nederlands