Naar hoofdinhoud

Publicatie resultaten van onderzoek naar overprikkeling bij NAH

Gepubliceerd op: 17-06-2021

Er is voor het eerst onderzoek gedaan naar het ziektebeeld van overprikkeling en naar de impact ervan op het leven onder mensen, getroffen door een vorm van niet aangeboren hersenletsel. In het bijzonder werd onderzocht welke invloed een zintuiglijke belasting heeft op ontstaan, aard der klachten en duur van het ziektebeeld. 

De conclusie is dat mensen met niet-aangeboren hersenletsel ziek kunnen worden van gewone prikkels. Er zijn 25 fysieke /neurologische klachten bekend die voor kunnen komen, die een tijdelijk ziektebeeld vormen tot de overprikkeling uitgedoofd is of een nieuwe overprikkeling optreedt. 

Bestaande neurologische klachten kunnen verergeren of zich presenteren ten tijde van een overprikkeling als ziektebeeld. Dat is ernstiger dan moe worden, of gedragsveranderingen vertonen. De hersteltijd van een enkele overprikkeling  kan uren, dagen, weken, maanden een soms voor sommigen jaren duren.

Download het rapport 'Hoe beïnvloedt overprikkeling het leven van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel?' (PDF) via de link hieronder.

Meer informatie over NAH:

Downloads

Deel deze pagina via:

Type

Digitaal

Taal

Nederlands

Pagina's

11