Naar hoofdinhoud Naar footer

TussendoorSpel: speldenderwijs leren over de gezonde keuze in tussendoortjes

Gepubliceerd op: 25-11-2022

Een gezond of ongezond tussendoortje. Mensen met een verstandelijke beperking vinden het vaak lastig om hier onderscheid tussen te maken. Het TussendoorSpel is daarom bedacht: een app waarmee je kunt oefenen in het maken van een gezonde keuze.

De game is ontwikkeld door diëtisten die zijn aangesloten bij het netwerk diëtiek in de verstandelijke gehandicaptenzorg (DVG). Zij zijn uitgegaan van de gedachte dat je iets nieuws vooral goed leert door te oefenen en herhalen. Ze kozen er daarom voor om het in een interactieve spelvorm te gieten.

Gezonde tussendoortjes kiezen

Met TussendoorSpel kunnen diëtisten kennis over gezonde tussendoortjes overdragen op cliënten met een matig tot licht verstandelijke beperking. Ook is het mogelijk om te meten of iemand de informatie begrijpt.

Voor het TussendoorSpel heeft RobinHealthGames 15 levels ontwikkeld met verschillende leerdoelen over snacks. De cliënt moet steeds het gezondste van twee snacks kiezen. De diëtist geeft daar uitleg bij. De snacks staan ook afgebeeld in het spel. Zo moet een cliënt bijvoorbeeld kiezen tussen een glas water of koffie met melk en suiker. Of tussen een Luikse wafel en een froufrou-koekje.

Kosten

De app TussendoorSpel is te gratis downloaden via de Playstore of Appstore. Wel zijn er kosten als een client dit gaat spelen of advies van de diëtist of op eigen initiatief. Voor zorgverleners of (zorg)instellingen is het mogelijk om een licentie aan te schaffen.

Meer informatie

Bekijk de website van Klik voor meer informatie over dit product. Of ga meteen naar de website van robinhealthgames.

Deel deze pagina via:

Soort kennis

Onderzoekskennis

Organisatie / Uitgever

Netwerk diëtiek in de verstandelijke gehandicaptenzorg i.s.m. RobinHealthGames