Naar hoofdinhoud Naar footer

Zelfstudie Braille

Gepubliceerd op: 01-07-2017

Met deze zelfstudie Braille van Koninklijke Visio kunnen zeer slechtziende en blinde mensen in hun eigen omgeving en in eigen tempo braille leren.

De studie kan ook dienen om bestaande kennis op te frissen en is eveneens geschikt voor mensen uit de omgeving van braillegebruikers. De kennismakingsmodule van de zelfstudie is kosteloos aan te vragen bij Visio

Regie op leertraject

Vereniging Onbeperkt Lezen en Visio namen samen het initiatief tot het ontwikkelen van een Zelfstudie braille. Diverse ervaringsdeskundigen hebben meegedacht over het lesmateriaal en hebben dit ook getest. Mede dankzij een financiële bijdrage van de Katholieke Stichting voor Blinden en Slechtzienden (KSBS) ligt er nu een zelfstudiepakket.

De gebruiker kan na ontvangst van het materiaal direct starten met de zelfstudie zonder dat hij/zij extra hulpmiddelen hoeft aan te vragen, zoals een brailleleesregel.

De zelfstudie bestaat uit een introductie en drie modules. In de intro is onder andere aandacht voor het doel waarvoor braille te gebruiken is, kenmerken van braille, de opbouw van de zelfstudie en aandachtspunten voor het leren lezen op de tast. De kennismakingsmodule is gratis, vervolgmodules zijn tegen betaling.

Zelfstudiepakket

Belangrijk is dat de gehele methode op de tast wordt geleerd. Bij het zelfstudiepakket hoort een Daisy-cd met instructies voor het gebruik van het lesmateriaal. Visio voorziet overigens in de vraagbaakfunctie voor inhoudelijke vragen van cursisten.

Deel deze pagina via:

Soort

Lesmateriaal

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Koninklijke Visio