Naar hoofdinhoud Naar footer

ZonMw, FNO en Edwin van der Sar Foundation tekenen samenwerkingsovereenkomst

Gepubliceerd op: 08-12-2017

ZonMw, FNO en de Edwin van der Sar Foundation gaan hun krachten bundelen om jongeren met niet-aangeboren hersenletsel te stimuleren om deel te nemen aan het arbeidsproces.

Op woensdag 6 december hebben de drie organisaties hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend. Met dit gezamenlijk project zetten ze de thematiek ‘drempels voor jongeren met een chronische aandoening bij het toetreden tot de arbeidsmarkt’ op de agenda. "We willen deze doelgroep een gezamenlijke impuls geven door het samenvoegen van expertise en de netwerken van drie organisaties."

Jongeren met niet-aangeboren hersenletsel

De groep jongeren met niet-aangeboren hersenletsel heeft door het opgelopen letsel een ander toekomstperspectief gekregen. Zij ervaren verschillende drempels, als het gaat om:

  • Het betreden van de arbeidsmarkt
  • Bij opleiding
  • Bij scholing om volwaardig mee te kunnen doen in de samenleving

De meerwaarde van dit gezamenlijke project bestaat uit het samenvoegen van de expertise en de netwerken van de drie organisaties.

NAH en werk

De jongeren ondervinden problemen als het gaat om:

  • Het in kaart brengen van de problemen die de jongeren ervaren en mogelijke oplossingen
  • Het inventariseren van de (financiële) rol van gemeenten
  • Het komen tot een maatschappelijke kosten-batenanalyse

Het project

Het gezamenlijk project betreft ‘de Class.' Hierbij wordt een groep gemotiveerde jongeren met NAH jaarlijks ondersteund bij het afronden van een studie, het opdoen van werkervaring, het vinden van een passende baan én een actief leven. De Edwin van der Sar Foundation wil ‘de Class’ graag verder voortzetten en versterken, met financiële steun en met behulp van wetenschappelijke onderbouwing. Het project wordt afgerond in februari 2019 met een eindrapport met conclusies en aanbevelingen.

Bekijk een filmpje

Deel deze pagina via:

Soort

Achtergrond

Soort kennis

Praktijkkennis

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

ZonMw, FNO en Edwin van der Sar Foundation