Toon zoekbalkToon menu

Verstandelijke beperking

Activiteitenboek verstandelijke beperking en autisme

In dit activiteitenboek staan voorbeelden van leuke dingen die je als begeleider kunt doen met mensen met een matige tot zeer ernstige verstandelijke beperking. De activiteiten zijn ook geschikt voor mensen met autisme.

Activiteitenboek matige tot zeer ernstige verstandelijke handicap en autismeWat zijn leuke activiteiten voor mensen met een beperking?

Begeleiders Jessica Dröge en Michelle Peppel van zorgorganisatie ASVZ maakten dit boek tijdens hun afstudeeronderzoek voor de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH).

Mensen met autisme helpen met bewegen 

In het activiteitenboek staat bijvoorbeeld beschreven hoe je een sokkenmonster kunt maken samen met jouw cliënt. Iedere cliënt mag een sok uitkiezen. De sok mag versierd/bewerkt worden met verschillende materialen.

Download het activiteitenboek (pdf, februari 2014)

Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie/GGZ Drenthe Research heeft met hulp van subsidie van ZonMw voor het project 'gezonde dagbesteding in coronatijden' een catalogus met activiteiten ontwikkeld. Doel is om een bijdrage te leveren aan de geestelijke gezondheid van mensen met een beperking.  

Download het activiteitenboek corona (pdf, april 2021)

Aanvullende activiteiten

Ken je nog een andere activiteit die je graag deelt met andere begeleiders? Stuur een mail naar activiteitenboek-kennisplein-gehandicaptensectorinfo@kennispleingehandicaptensector.nl met in de onderwerpregel 'activiteitenboek.' 

Lees meer over activiteiten en dagbesteding

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.