Toon zoekbalkToon menu

Zorgtechnologie

Elf keer technologie toegankelijk maken

 Technologie speelt een steeds belangrijkere rol in ons leven en brengt kansen met zich mee. Als technologie goed wordt ingezet, kan het de langdurende zorg voor cliënten verbeteren. In de inspiratiebundel ‘Elf keer technologie toegankelijk maken’ lees je hoe zorgorganisaties uit de gehandicaptenzorg (en ouderenzorg) technologie toegankelijk maken voor hun cliënten en medewerkers.

Door: Sanne van der Weegen

toolkit-technologie-inspiratiebundel-toegankelijk-apps

Initiatieven van zorgorganisaties

Er ontstaan steeds meer initiatieven, zoals het opzetten van Living Labs en netwerken, het sluiten van Health Deals en participatie in internationale onderzoeksprojecten. In de inspiratiebundel nemen we elf initiatieven onder de loep door stil te staan bij succesfactoren en uitdagingen. Opgedane ervaringen die een unieke kans voor jouw zorgorganisatie zijn om hiervan te leren en technologie toegankelijk te maken voor jouw cliënten. 

Zelf aan de slag

Laat je inspireren aan de hand van deze initiatieven om zelf ook aan de slag te gaan met technologie. Dit hoeft niet direct een groots implementatieplan te zijn. Dit kan ook door met één van de organisaties uit deze bundel contact op te nemen. Samen komen we verder in het toegankelijk maken van technologie!

Ken je een mooi initiatief dat niet in deze bundel vermeld staat? Neem contact op met Sanne van der Weegen.

Meer lezen over zorgtechnologie:

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.Reacties

Wim Hogevonder 26/3/2020

Vader van een EMB cliënt. Prachtige initiatieven maar helaas veel te vaak eigen financiering. Ik wilde ook graag met de beschikbare technologie mijn zoon zelfstandiger maken, maar eigen financiering met een zakgeld vergoeding is helaas onmogelijk en mis de activiteit om dat te regelen.
In de Wlz vergoeding voor de zorgverstrekker is dat ook niet meegenomen.
Met veel strijd en sponsors is het wel gedeeltelijk gelukt.