Naar hoofdinhoud

Training | Omgaan met probleemgedrag bij mensen met een verstandelijke beperking

Datum/tijd

Dinsdag 12 september 2023 van 13.00 uur tot 17.00 uur

Kosten

€ 325,00

Binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg vertonen mensen regelmatig gedrag dat kan worden betiteld als probleemgedrag of grensoverschrijdend gedrag: fysiek gericht, destructief richting begeleiders en omgeving.

Tijdens deze training bekijken we het vanuit het perspectief moeilijk verstaanbaar gedrag. We staan deze middag stil bij vragen als: Welke oorzaken liggen ten grondslag aan het gedrag? Hoe kunnen we dit gedrag beïnvloeden? Willen we het gedrag begrenzen of juist voorkomen dat iemand dit gedrag vertoont? Tijdens deze training krijg je praktische tips en informatie, en oefen je met de benodigde vaardigheden om de praktijk veiliger te maken. Je leert het problematische gedrag te beïnvloeden vanuit het adequaat lezen van gedrag en vroegsignalering en interventies op situationeel niveau. 

Praktische informatie 

Datum: dinsdag 12 september 

Tijdstip: van 13:00 tot 17:00 

Kosten: € 325,- excl. btw per persoon  

Locatie: Aristo Utrecht Lunetten

Organisator: Leids Congres Bureau

Aanmelden: via de organisator 

Een praktische middag vol concrete handvatten. Spreker Bjorn Canfijn is manager kwaliteit bij Careflex, een organisatie die zich richt op moeilijk verstaanbaar en onbegrepen gedrag. Als hulpverlener heeft hij jaren in de praktijk gewerkt met diverse doelgroepen waarbij complexiteit de basis vormde voor de noodzakelijke hulpverlening. Als trainer en coach heeft hij zich ontwikkeld vanuit het perspectief kijken naar gedrag vanuit menselijke interventies, de functie van gedrag en gedrag reguleren vanuit verbinding. Leidend hierin is het doel dat kwaliteit van leven de basis vormt voor de hulpverlening.

Type evenement

Op locatie

Deel deze pagina via: