Naar hoofdinhoud

Verminder de administratieve last met de [Ont]Regelbus

Gepubliceerd op: 21-01-2020

Wil je aan de slag om de regeldruk in jouw organisatie te verminderen, maar weet je niet goed hoe? De [Ont]Regelbus van het ministerie van VWS kan je hierbij helpen!

De [Ont]Regelbus rijdt door het hele land om bij zorgorganisaties de rek in de regels te vinden. De aanpak richt zich op de regels die binnen jouw organisatie zijn ontstaan. Samen met een Ontregelteam en Ontregelcoach ga je aan de slag om de administratieve last die is ontstaan door richtlijnen, processen en samenwerkingsafspraken binnen de organisatie zelf aan te pakken. Zodat je meer grip krijgt op de eigen regels en meer tijd en ruimte creëert voor goede zorg!

5 maanden ontregelen

Een traject met de [Ont]Regelbus duurt ongeveer vijf maanden. Tijdens de sessies wordt er opgehaald welke interne regels en afspraken jij als zorgprofessional onnodig en vervelend vindt. Je gaat verkennen welke beren op de weg je kunt tegenkomen als je stopt met deze onnodige registraties en hoe je deze beren kunt verjagen.

Tijdens de laatste sessie wordt het allergrootste knelpunt ‘ontknoopt’. Het doel van deze sessies? Een methodiek aanleren die jou handvaten geeft om zelf aan de slag te gaan en te blijven met de eigen regels van jouw zorgorganisatie. Alle materialen die het team van de Ontregelbus gebruikt tijdens de sessies mogen jullie namelijk zelf houden!

Meld je aan voor de [Ont]Regelbus

Wil je meer weten over het traject of wil je je aanmelden? Ga dan naar: www.ordz.nl/ontregelbus. De Ontregelbus rijdt in elk geval nog tot en met deze zomer!

[Ont]Regel de zorg

Het afgelopen jaar zijn in het kader van het programma [Ont]Regel de zorg allerlei maatregelen in gang gezet om de regeldruk in de zorg terug te dringen, onder andere met schrapsessies in de gehandicaptenzorg om van onnodige regels af te komen. De focus van de [Ont]Regelbus ligt vooral op het terugdringen van regeldruk die ontstaat binnen zorgorganisaties.

Goed voorbeeld van Syndion

Bij Syndion vinkten ze heel wat af op een dag. Maar het roer ging om. Stukje bij beetje zijn ze bezig om regels te schrappen. 'Is het nodig om alles tot in detail te registreren? Of volstaat het melden van uitzonderingen? Als we daarvoor kiezen, blijft er structureel meer tijd over voor de cliënt.'

Lees de aanpak van Syndion

Meer over terugdringen regeldruk:

Deel deze pagina via:

Contactpersoon