Naar hoofdinhoud Naar footer

App over relaties en intimiteit voor mensen met een licht verstandelijke beperking

Stichting Philadelphia zorg heeft voor cliënten een app ontwikkeld over relaties, intimiteit en seksualiteit. De app is onderdeel van de training Leerbaar en weerbaar.

Mensen met een licht verstandelijke beperking hebben net als iedereen behoefte aan relaties, intimiteit en seksualiteit. Daar hebben zij soms begeleiding bij nodig. Alleen al het praten over dit onderwerp is voor sommigen een uitdaging. De app is ontworpen om daarbij te helpen.

Keuze

De app 'Lief en Lijf' heeft als doel mensen met een licht verstandelijke beperking bewust te maken wat ze wel en niet willen, prettig vinden en te leren dat ze een keuze hebben. Dit maakt hen weerbaar en zorgt voor een stevige basis, ook in relaties met anderen.

De app is onderdeel van de methode 'Leerbaar en Weerbaar' van Philadelphia. Bij Philadelphia werken verschillende experts op het gebied van relaties, intimiteit en seksualiteit: zij geven voorlichting en werken aan preventie via trainingen aan cliënten en begeleiders. De visie is gebaseerd op ‘seksuele gezondheid’ en gaat uit van de positieve kanten van ontwikkeling, eigen regie en groei. Sinds 2008 zijn er Leerbaar en weerbaartrainingen voor cliënten. 

Laatst bijgewerkt op: 17-04-2023

Deel deze pagina via: