Naar hoofdinhoud Naar footer

‘Na de sportles merk ik elke keer weer dat ik beter in mijn vel zit, zo fijn!’

Het was een hele zoektocht, het vinden van een geschikte sportschool voor onze bewoners. Voor sommigen is het gelukt, voor anderen is de drempel te hoog of is er onvoldoende begeleiding.

Toen kwamen we op het idee om zelf beweeglessen te geven. De begeleiders kennen de bewoners. De drempel is laag, want we halen ze aan de deur op en zoeken de activiteiten die op dat moment het beste passen bij hem of haar.  

Bewoners mogen zelf aangeven waar ze die dag behoeften aan hebben: een (walking) bootcamp, cognitieve fitness, een pittige workout of spelenderwijs lekker bewegen. De lessen zijn altijd buiten, op straat, in het park of in het bos. Dit omdat de natuur ook veel positieve effecten met zich meebrengt.  

Voor onze locatie is het een investering van 5 uur per week. Dit betaalt zich direct terug. Je hebt net wat andere gesprekken met elkaar en je werkt aan verbetering van de motoriek. Mensen slapen beter en ontspannen zich zichtbaar. Onderzoek in opdracht van Kenniscentrum Sport & Bewegen toont de waarde aan van sport en bewegen aan voor mensen met een verstandelijke beperking. 

'Na de sportles merk ik elke keer weer dat ik beter in mijn vel zit, zo fijn! 

Zulke opmerkingen zijn natuurlijk fantastisch, daar doen we het voor. Heb jij ook zo’n mooi project opgezet? Deel vooral je ervaringen! Laten we elkaar verrijken, ondersteunen en inspireren om ook zo’n project op te starten en een gezonde leefstijl hoger op de kaart te zetten. 

Wil je meer weten over dit project, neem dan vooral contact met mij op! Lidewij Louvet 

Foto is gemaakt door Nick Luypen.

Deel deze pagina via:

Contactpersonen