Naar hoofdinhoud Naar footer

Rick deelt ervaring Pride Amsterdam ‘Niets over ons, zonder ons’

Gepubliceerd op: 01-09-2023

Op zaterdag 5 augustus voer de Onbeperkt Meedoen boot mee tijdens Pride Amsterdam. De boot is een initiatief van dertien gehandicaptenzorgorganisaties, Zonder Stempel (de landelijke groep van het COC voor en door LHBTI+ personen met een lichte verstandelijke beperking) en de VGN. Rick voer mee op de Onbeperkt Meedoen boot. Rick is ambassadeur Zonder Stempel, ervaringsdeskundige ‘Proud to be Me’ (ASVZ) en vrijwilliger bij Transcafé LVB (Transvisie). Hieronder deelt Rick hun ervaring.

Mijn eerste pride op een boot een fantastische ervaring, zo overweldigend. Zaterdag 5 augustus 2023, een dag die ik echt nooit meer zal vergeten, vroeg op en snel onderweg naar Amsterdam. In Amsterdam nog een stukje lopen naar de opstapplaats van de boot, dat stukje lopen was al gaaf, zoveel mensen om je heen in feeststemming. Eenmaal bij de boot, zoveel bekende gezichten, wat ook heel fijn is. Fantastisch begin met z’n alle op de boot, het wachten op het begin was al een feest al die boten om je heen. En dan het eerste brugje onderdoor en dan al die mensen die naar je kijken, zwaaien was ff een jank momentje voor, maar wel positief jank momentje. En dan los, feesten, dansen, zingen, zwaaien, je weet niet waar je moet kijken, wat je allemaal om je heen ziet fantastisch gewoon, niet te beschrijven.

En dan het moment dat ik m’n ouders aan de kant zag staan met een groot spandoek met mijn naam en de naam van onze artist Phoebe Crystel, samen zwaaien en weer tranen omdat ik het zo gaaf vind dat ze daar staan. Helaas wel wat regen gehad maar dat mocht de pret niet drukken. Een hele mooie ervaring rijker, vooral omdat je met zoveel bekende mensen op de boot staat.

Een boot voor mensen met een lvb, wij mogen er ook zijn, zijn om wie we zijn, net zo als de andere mensen die willen zijn wie ze zijn, net zo gewoon als andere mensen. Dit avontuur ga ik nooit meer vergeten. Het enthousiasme van iedereen op de boot en op de kade. En zo fantastisch georganiseerd. Alles wat je maar nodig had was op de boot. Lol, vrolijkheid, enthousiasme, een traan, in één wordt overweldigend fantastisch die dag!!! Groetjes Rick. 

Onbeperkt meedoen! Niets over ons, zonder ons!!!

Over Zonder Stempel

Zonder Stempel is een samenwerking tussen COC Nederland, LFB en Vilans. Zij komen op voor de belangen van mensen met een (licht) verstandelijke beperking die LHBTI zijn. Vanuit Zonder Stempel werken we aan verschillende projecten om aandacht te vragen voor seksuele diversiteit. Lees meer over Zonder Stempel

Lees meer

Deel deze pagina via: