Naar hoofdinhoud Naar footer

Terugblik Innovatie-impuls on tour bij Amarant in Breda

Dit jaar vond op 12 december de vierde en laatste bijeenkomst van de Innovatie-impuls on tour #InZo2023 plaats bij Amarant. Hoe de inzet van zorgtechnologie als logische aanvulling op de dagelijkse zorg en ondersteuning een positief verschil kan maken voor mensen met een beperking, stond deze dag centraal.

De bijeenkomst werd geopend door dagvoorzitter Lucille Werner, waarna Andrea Nijhuis iedereen liet kennismaken met de Innovatie-Route. Hierin vind je kennis, praktische toepassingen en inzichten waarmee zorgorganisaties technologie duurzaam kunnen implementeren en opschalen. Bestuurder Bas van Oosterhout gaf een introductie over Amarant, en besprak hoe zij zorgtechnologie gebruiken in de dagelijkse praktijk om de kwaliteit van leven van cliënten en de kwaliteit van het werk van zorgprofessionals te verbeteren. 

In het ervaringsverhaal van Amarant gaven Rob van Uden en Wendy van Oosten een inkijkje in de inzet van Virtual Reality (VR) als behandeling bij mentale problemen. Daarna namen Anneke Mientjes en Frans van der Jonckheyd het woord om te vertellen over de ouder wordende cliënt Maria en de start die Amarant maakt met de implementatie van een Artificial Intelligence-lamp die ervoor kan zorgen dat zij langer thuis kan blijven wonen. 

Het middagprogramma bestond uit een sessie over de implementatie en borging van zorgtechnologie door Simone Heilijgers en Joël Bax. En Sanne van der Hagen en Anne Hendriks gaven een sessie over ervaringsdeskundigheid. In een dialoog gingen zij in op de obstakels waar zij tegenaan liepen in hun samenwerking. Want hoe zorg je er nu voor dat je elkaar goed blijft begrijpen? 

Korte terugblik regionale bijeenkomsten #InZo2023

Innovatie-impuls on tour bezocht in 2023 regio Oost, West, Noord en Zuid. Bekijk via de links hieronder de terugblik van de verschillende regionale bijeenkomsten met een kort verslag, een video en foto’s: 

Terugblik 28 november 2023 bij Pluryn in Nijmegen - regio Oost 
Terugblik 29 november 2023 bij Vanboeijen in Assen - regio Noord
Terugblik 8 december 2023 bij Syndion in Gorinchem - regio West  

YouTube video thumbnail

De Innovatie-impuls on tour wordt gepresenteerd door #InZo2023. Innovatie-impuls 2 is een programma van Vilans in samenwerking met Academy Het Dorp, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport als onderdeel van de Toekomstagenda: Zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking.

Deel deze pagina via: